Actie: ruil je oude koffieautomaat in voor korting op een nieuwe!

Leestijd: 6 minuten

 

Een goede werkdag begint natuurlijk met goede koffie! En nog beter wordt het als die koffie uit een automaat komt die energiezuinig is, voldoende opties heeft én met een aantrekkelijke korting is aangeschaft! Bij Fortune Coffee krijg je dat nu allemaal als je bij ons een nieuwe koffieautomaat uitkiest en je oude automaat inlevert. Daarmee kan de korting oplopen tot wel € 300,- en zorg je er ook nog voor dat de oude verantwoord wordt gerecycled.

Oude koffiemachine inruilen

Gewoon nieuwe apparaten kopen en de oude weggooien, dat is niet meer van deze tijd. Met oog op de toekomst en het milieu is het veel beter op oude apparaten te laten recyclen. Vandaar dat je tijdens deze actie bij ons je oude koffiemachine kunt inruilen om te laten recyclen. Wij verzamelen de oude koffieautomaten, laten ze door een gespecialiseerd bedrijf uit elkaar halen waarna de onderdelen tot nieuwe grondstoffen verwerkt worden. En in ruil voor jouw oude machine krijg je korting op een nieuwe koffieautomaat uit ons assortiment.

Duurzaam koffiezetapparaat

De nieuwste koffiezetapparaten zijn een stuk duurzamer dan die van een paar jaar geleden. Bij de ontwikkeling van nieuwe koffieautomaten is onder meer het energiegebruik een essentieel onderdeel. Nieuwere koffieautomaten gebruiken al minder energie dan oude maar ook zijn er steeds meer machines die vanzelf op stand-by gaan als ze een bepaalde tijd niet gebruikt worden. Hierdoor staat de automaat niet de hele dag aan en dat scheelt natuurlijk in energiegebruik. Onderzoek1 heeft zelfs uitgewezen dat voordat de energielabels verplicht werden in 2015, een koffieautomaat gemiddeld genomen per jaar zo’n 180 kWh verbruikte. Sinds de invoering van het energielabel werd dat minder dan 50 kWh, een stuk lager dus! In ons assortiment hebben we vooral koffieautomaten met het energielabel A+ en A++. Welke daarvan het meest geschikt is voor jullie bedrijf, dat kan bij de koffieleverancier jou in de buurt je het beste persoonlijk adviseren.

Verantwoord en voordelig, dat maakt de koffie nog lekkerder

De oude koffieautomaat inruilen voor een nieuw apparaat is heel aantrekkelijk. Omdat je energie bespaart wat goed is voor het milieu en je portemonnee. Maar ook is de smaak van de koffie beter, heb je meer smaakvariaties en kun je dus meer soorten heerlijke koffie aan medewerkers, collega’s en klanten aanbieden. Bovendien is het inruilen van je oude koffieautomaat beter dan het gewoon weggooien. De onderdelen worden gerecycled door Road2Work. Een bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt oude apparaten uit elkaar halen en ze zorgvuldig sorteren om het daarna bij Wecycle tot grondstoffen te laten verwerken. Met het inruilen van de oude koffieautomaat help je dus bij het besparen op nieuwe grondstoffen, bij het voorkomen van onnodig afval en zorg je ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken.

Koffieapparaat inruilen voor korting, zo werkt dat

Het inruilen van een koffieapparaat voor korting gaat heel eenvoudig. Neem eerst contact op met de Fortune koffieadviseur bij jou in de buurt om een nieuwe koffieautomaat uit te zoeken. Hij zal je dan ook meteen vertellen hoeveel korting je daarop krijgt op basis van de oude automaat die je inlevert. Die korting kan oplopen tot wel € 300,-. Vervolgens wordt de nieuwe automaat besteld. Bij de levering en installatie daarvan wordt de oude pas meegenomen. Je zit dus geen dag zonder koffie! De koffieleverancier zorgt er vervolgens voor dat de oude automaat via onze Centrale Organisatie naar Road2Work gaat. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Geen kleine lettertjes

Bij Fortune Coffee zijn we graag helder in onze afspraken en transparant in ons aanbod, dit staat in onze 5 beloftes omschreven. Ook met dit soort mooie acties houden we ons hieraan. De voorwaarden voor deze actie staan allemaal hier op onze site en als je nog vragen hebt, kun je natuurlijk altijd bij jouw Fortune koffieadviseur in de regio terecht. Belangrijk is in ieder geval dat deze actie geldt van 1 mei tot en met 5 september 2023. Zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen eraan deelnemen en de koffieautomaten die ingeleverd worden, moeten volautomatisch zijn. Onder meer de status van de machine is van invloed op de hoogte van de korting die wordt bepaald door de koffieleverancier.

Ook een nieuwe en verantwoorde koffieautomaat op het werk met korting?

Wil jij ook op het werk genieten van de voordelen van een nieuwe, duurzamere koffieautomaat? Dan kan dat nu met korting én met een verantwoorde bijdrage aan de wereld van morgen. Voor meer informatie kijk je hier op onze site. Of neem contact op met de Fortune koffieadviseur in jouw regio. Hij kan je alles over deze actie vertellen en adviseert je graag welke koffieautomaat het meest geschikt is voor jullie organisatie.

 

Bronvermelding:

1) https://www.eceee.org/library/conference_proceedings/eceee_Summer_Studies/2021/9-products-appliances-ict/energy-efficiency-labels-for-residential-and-commercial-coffee-machines/

Labels: