Je oude koffieautomaat is geld waard (en dat is goed voor het milieu!)

Leestijd: 4 minuten

Dit is een tijdelijke actie die inmiddels is verlopen

Wat is jouw oude koffieautomaat waard? Voor ons best nog wel wat! Sommige onderdelen of de kastombouw kunnen vaak hergebruikt worden. Dat is gunstig, voor het milieu en dus voor ons allemaal. Vandaar dat wij oude koffieautomaten niet zomaar weggooien. Sterker nog, we doen dat niet. Daarom hebben we nu de inruilweken voor koffieautomaten!

Recycling

Recycling is een manier om onze voetafdruk op de aarde wat te verkleinen. Want elke keer opnieuw produceren zorgt ervoor dat we de aarde uitputten. Omdat we grondstoffen gebruiken, omdat we energie voor de productie nodig hebben en omdat we daarmee afval produceren.

Duurzame initiatieven

Dat afval is een groot probleem en dus willen we ons steentje bijdragen aan de reductie daarvan. Net als we dat al met zoveel andere duurzame initiatieven doen. En dus ook door te hergebruiken waar we kunnen. Natuurlijk staat kwaliteit voorop, maar als de koffieautomaat al stevig en solide was bij aanvang, is veel materiaal na een paar jaar nog steeds prima. En dat is zeker het geval bij de koffieautomaten die we dagelijks bij Fortune Coffee verkopen!

Waarom de koffieautomaat vervangen?

Waarom de koffieautomaat dan aan vernieuwing toe is? Sommige onderdelen zijn nu eenmaal wat meer onderhevig aan slijtage dan andere. De molen in de automaat bij een bonenmachine bijvoorbeeld, heeft meer te lijden dan de ombouw. En de software is, net zoals met andere software, op een gegeven moment aan vervanging toe.

Regelmatig onderhoud stelt vervanging uit

Overigens doen we er alles aan om dat moment zoveel mogelijk uit te stellen. Niet vervangen is immers altijd nog beter dan het recyclen. Vandaar dat we de koffieautomaten goed laten onderhouden door de Fortune-ondernemers die dat onderhoud zeker jaarlijks maar ook vaker als dat nodig is, nauwgezet doen. En met de duidelijke onderhoudsvideo’s en uitleg van die ondernemers weet elke klant hoe ze zelf het dagelijkse of wekelijkse onderhoud aan de koffieautomaat moeten uitvoeren. Vaak is dat maar een paar minuten werk maar de levensduur wordt er wel aanzienlijk door verlengd. En de koffie blijft beter smaken, laten we dat niet vergeten!

Einde levensduur? Nieuw hoofdstuk voor de koffieautomaat!

Maar op een gegeven moment is een koffieautomaat aan vervanging toe. Wanneer dat is, varieert. Het hangt af van hoe intensief het gebruikt is en hoe frequent en goed het onderhoud heeft plaatsgevonden. Is het einde van de levensduur bereikt, dan betekent dat dus niet echt ‘einde verhaal’. We beginnen gewoon een nieuw hoofdstuk met die koffieautomaat!

Inruilactie voor koffieautomaten

Om nieuwe koffieautomaten te maken van oudere onderdelen, hebben we natuurlijk wel die onderdelen nodig. En die halen we graag op bij onze klanten. Wie tussen 1 januari en 28 februari 2019 de koffieautomaat uit het standaard Fortune-assortiment inruilt voor een nieuwe, ontvangt daar een inruilkorting voor die kan oplopen tot wel € 300,-. De exacte hoogte van de korting is afhankelijk van het type koffieautomaat dat ingeruild wordt. Meer weten over deze actie? Je leest er alles over op onze actiepagina.

Een verantwoorde nieuwe koffieautomaat

Is de koffieautomaat bij jullie op de zaak aan vervanging toe? Dan ruilen wij die graag om voor een mooie nieuwe versie. Wat dit aan jou oplevert aan inruilkorting, kan de koffieleverancier bij jou in de buurt je precies vertellen. En mocht je nog twijfelen of de aanschaf van een nieuwe koffieautomaat wel verantwoord is, weet dan dat wij ze assembleren op zonne-energie en dat we de waterfilters die erbij gebruikt worden, ook standaard recyclen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inruilweken voor koffieautomaten? Of wil je, als je de automaat toch gaat inruilen, wel eens weten welke automaat nu het meest geschikt is bij jullie op het werk? Vraag dat dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt. Hij vertelt je er alles over en kan de koffieautomaat adviseren die het meest bij jullie bedrijf en bedrijfsprocessen past.

Labels: