Afvallen door slim koffie drinken

Leestijd: 2,5 minuten

Als Nederlanders zijn wij veruit de grootste koffiedrinkers ter wereld. En dat doen we met wel 80% van de volwassenen. Koffie drinken is dus duidelijk een populaire bezigheid. Iedereen heeft daar zo zijn eigen reden voor. De één vindt het vooral heel erg lekker, een ander heeft het nodig om op te starten en weer een ander kan zonder koffie niet naar het toilet. Of dat laatste nou zo gezond is, laat ik voor nu maar even in het midden…

Koffie en afvallen gaan goed samen

Wat we naast koffie drinken ook graag willen, is afvallen. Want zo’n 50% van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht. En dat is veel. Er is ook goed nieuws, want: koffie en afvallen gaan goed samen! Cafeïne stimuleert namelijk de vetverbranding en vermindert het hongergevoel.

Koffie en afvallen is dus een goede combi. Maar hoe pas je dat op een gezonde manier toe? Want in het wilde weg heel veel koffie drinken om zo je kilo’s kwijt te raken, is geen goed idee voor je gezondheid. Wat je wel kunt doen, is op strategische momenten koffie drinken.

Strategisch koffie drinken

Slim koffie drinken om het afvallen te ondersteunen, doe je op deze strategische momenten:

  1. Een uur na je lunch. Je boterhammetjes hebben tot wel 48 uur nodig om geheel verteerd te worden, dus je lichaam kan daarvoor wel wat aanmoediging gebruiken. Met koffie zorg je voor een snellere spijsvertering, wel 3 – 11% sneller!
  2. Aan het einde van de middag wanneer je trek begint te krijgen. Neem eerst 2 flinke glazen water. Zet een goede kop koffie en voeg een theelepel kokosolie er aan toe. De middellangeketenvetzuren (onthouden voor galgje!) uit de kokosolie zorgen voor een snelle opname en een boost in de hersenen, maar verminderen ook het hongergevoel. Op deze manier kan je je tussendoortje overslaan. En tussendoortjes overslaan is sowieso een goed idee voor je gezondheid.
  3. Een half uur voor je work-out. Cafeïne kan namelijk de fysieke prestaties drastisch verbeteren. Want cafeïne zet vetcellen aan om lichaamsvet af te breken en dat wordt gebruikt als brandstof voor je work-out.

Met deze tips kom je al een heel eind. Want cafeïne is één van de weinige natuurlijke producten waarvan het bewezen is dat het helpt bij vetverbranding. Een ander natuurproduct die dat ook doet, is groene thee. Het versnelt het metabolisme en zorgt voor minder zoete trek, door de bloedsuikerspiegel stabiel(er) te houden.

Zo zie je, afvallen hoeft niet altijd moeilijk te zijn als je slim eet en drinkt!

Evelien Lems

Health Coach bij Pure Living

 

Meer blogs over gezondheid:

Koffie en gezondheid: je bent wat je eet en drinkt

Hoe gezond is melk in de koffie?

Labels: