MVO in ons ondernemers-dna

Leestijd: 3 minuten

Biologische producten, verantwoord ondernemen en duurzame initiatieven. Het zijn stuk voor stuk elementen die bijdragen aan een beter milieu en een betere wereld voor iedereen. Bij Fortune Coffee vinden we dat zo belangrijk dat we steeds weer kijken met welke initiatieven wij kunnen bijdragen. MVO als bouwsteen van ons ondernemers-dna zeg maar.

EKO-week: 8 t/m 14 oktober

Om meer mensen bewust te maken van wat beter, duurzamer en eerlijker werken betekent, wordt van 8 tot en met 14 oktober de EKO-week georganiseerd. Met als thema ‘Proef de meerwaarde van EKO’ kan iedereen een kijkje nemen op een boerderij, een proeverij bijwonen of zelf de resultaten proeven in een restaurant met een EKO-keurmerk.

Zonne-energie voor koffieautomaten

Ook wij dragen ons steentje bij aan het EKO-ondernemen. Bijvoorbeeld met de zonnepanelen die op het gehele dak van ons hoofdkantoor, de Centrale Organisatie, zijn aangebracht. De zonne-energie die hiermee vrijkomt gebruiken we onder meer om koffieautomaten in elkaar te zetten en beperken zo de CO2-uitstoot.

Regionale service voor minder CO2-uitstoot

Met de regionale koffieleveranciers weten we ook de CO2-uitstoot te reduceren. Zij zitten immers zo dichtbij hun klanten dat er geen onnodige kilometers afgelegd worden. Dat de klanten zo altijd kunnen rekenen op snelle en persoonlijke service van iemand uit de buurt, is natuurlijk ook een voordeel dat in de praktijk steeds weer bijzonder wordt gewaardeerd.

Afvalreductie met slimme verpakkingen

Reductie van het afval bereiken we met verpakkingen die zo zijn ontwikkeld dat er geen onnodige restverpakking overblijft en dat er meer omdozen op een pallet gaan. Daarmee gaan er weer meer pakketten in de vrachtwagen en wordt er minder gereden. Ook is onze koffie verpakt in aluminiumvrij materiaal. Dit is goed voor de houdbaarheid en versheid en beschadigt niet de natuur of de tropische regenwouden zoals met de productie van aluminium wel gebeurt. Daarnaast recyclen we ook de waterfilters van de koffieautomaten.

100% biologische koffie

Kortom, ook wij ondernemen van alles om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. En als klant van Fortune draag je daaraan automatisch bij. Dat voelt niet alleen goed, dat proeft ook heel goed! Want bijna alle koffie is bij ons voorzien van een keurmerk dat garandeert dat de koffie is geproduceerd met respect voor de mensen of dat ze bijvoorbeeld biologisch verantwoord zijn geteeld en verpakt. Zo is de Buganda 100% biologische koffie met een milde smaak. Deze koffie heeft het Max Havelaar Fairtrade-keurmerk én het EKO-keurmerk.

Inspiratie voor verduurzaming

Met elkaar zetten we stappen in het creëren van een betere wereld voor nu en later. Wil jij ook als EKO-ondernemer daaraan bijdragen? Kijk dan op de site van het EKO-keurmerk voor inspiratie hoe je met jouw bedrijf verduurzaming kunt realiseren.

 

 

Meer blogs over MVO:

Duurzaam ondernemen met een kopje koffie, dat vinden wij niet raar

Koffielanden voor duurzame koffie