Vreemde ingrediƫnten voor in de koffie

Leestijd: 4,5 minuut

Een gewoon kopje koffie vinden wij al lekker. Doe er naar smaak wat suiker en, of melk bij en sommigen vinden dat nog lekkerder. Dat een smakelijke espresso of latte met stevig melkschuim ook veel trouwe fans heeft, begrijpen we ook heel goed. Maar soms zie je berichten langskomen van wat mensen in hun koffie doen, daar snappen we dan weer helemaal niets van. We sommen ze voor je op maar wees gewaarschuwd, deze vreemde ingrediënten kunnen je de lust in koffie (even) ontnemen.

Bulletproof: koffie met boter

Een bijzonder ingrediënt voor in de koffie maar toch niet heel uitzonderlijk: boter. Bulletproof koffie heet dit en zeker in de sportwereld wordt het vaak aangeraden. Koffie met een klont boter als ontbijt dus. Het idee hierachter is dat door het vet van de boter, je langer verzadigd bent en dus niet zo snel naar snoep, koek of koolhydraatrijk brood grijpt. Dit zou meer energie geven en ervoor zorgen dat je sneller afvalt. Wij geven zelf de voorkeur aan een stevig ontbijt met volkoren brood en een lik goede boter met daarbij een kop fijne koffie. Maar probeer het gerust!

Kokosolie

Ook vet voor in de koffie: kokosolie. Een kopje koffie met een scheut of lepel kokosolie dus. Dit zou goed zijn om het metabolisme te versnellen waardoor je sneller afvalt. Ook krijg je er volgens zeggen meer energie van en boost het je immuunsysteem. Maar een stevige wandeling doet dit ook allemaal. Ons advies is dan ook om lekker buiten een goed stuk te lopen en daarna extra van je kop koffie te genieten. Heb je meteen nog je portie buitenlucht gekregen ook.

Haver lattes

In de categorie twee-in-een ontbijtjes vonden we deze: havermout in de koffie. Dat kan door havermoutpap te maken met melk of soja en een goede espresso of koffie te zetten. Giet vervolgens de koffie in een hoog glas en voeg de havermoutpap toe. Nog wat opgeschuimde melk erbij en je krijgt een soort haver latte. Het ziet er absoluut leuk uit maar waarom geen bord havermoutpap met een kop koffie ernaast? Ook gelezen: gewoon een handje havermout in de koffie gieten en goed doorroeren. Als de koffie heet genoeg is, zou het de havermout zacht genoeg moeten maken. Een snufje kaneel erbij en je bent klaar. Het zal best snel zijn, maar misschien kun je beter vijf minuten eerder opstaan…

Snufje zout voor in de koffie

Een interessant ingrediënt voor in de koffie: zout. Zoals vaker met gerechten zorgt een klein beetje zout in de koffie ervoor dat wat zoet is, meer opvalt. Dit werkt bijvoorbeeld goed bij een icecoffee. Zout in de koffie schijnt ontstaan te zijn bij de Amerikaanse marine. Die koffie was zo slecht, dat een snufje zout het nog enigszins drinkbaar maakte. En het extra zout konden de hardwerkende mariniers goed gebruiken. Wij hebben het nooit geprobeerd, maar wie weet is het wat.

Ei-koffie (ja echt)

En dan het wat ons betreft meest vreemde ingrediënt voor in de koffie: ei. Dit komt uit Scandinavië en wordt de ‘Lutheran Church Egg Coffee’ genoemd. Niets kerkelijks aan, maar vanwege de grote hoeveelheden koffie die je hiermee kunt zetten, is het heel geschikt voor grote groepen mensen. Zoals groepen kerkgangers. Deze eiwitrijke koffie zet je door een eitje los te kloppen, hier wat koud water en gemalen koffie aan toe te voegen. Weer goed mengen en doe dan de fijngestampte eierschaal erbij. Vervolgens zet je hiermee koffie net als vroeger de filterkoffie. De koffie zal er wat wolkerig uitzien. Let wel op dat de koffie niet te lang kookt, dan wordt het wat zuur. Na zo’n 3 minuten koken voeg je er nog een scheutje koud water aan toe en je kunt het serveren. We weten alleen niet of we hierbij ‘Geniet ervan’ moeten schrijven…

Liever gewone, lekkere koffie op het werk? Dat regelen wij voor je!

Vind jij dit soort feitjes heel grappig, maar houd je het liever bij gewone koffie, cappuccino of een goede espresso? Wees gerust, daar zijn wij ook veel beter in! Wil je graag lekkere koffie voor op het werk? Vraag dan de koffieleverancier bij jou in de buurt om je eens een paar van onze koffiesoorten te laten proeven. We beloven je dat daarin geen zout, ei, boter, haver of kokosolie zit.

Labels: