Barista-waardig melkschuim op de cappuccino, uit de koffieautomaat op het werk

Leestijd: 5 minuten

Een goede cappuccino heeft zo’n mooie laag melkschuim waar je met een lepeltje een streep in kunt trekken zonder dat die weer dichtloopt. Zo stevig kan het schuim zijn. Voor zulke koffie hoef je niet meer naar een luxe koffiezaak, je gaat gewoon naar jouw werk! Met onze nieuwste melkmodule krijg je namelijk barista-waardig melkschuim. Voor de cappuccino, latte macchiato, café au lait en nog veel meer.

Verse-melkmodule

Die stevige laag melkschuim voor op de koffie, die heb je vanaf nu met de Cadenza Touch koffieautomaat. Daaraan kan namelijk een verse-melkmodule gekoppeld worden. Dat kan zowel bij nieuwe automaten maar ook als je al een Cadenza Touch op het werk hebt staan. Hoe dat werkt, leggen we je hieronder uit.

Veel opties

De Cadenza koffieautomaat is al een complete en krachtige automaat met veel opties. En daar komt vanaf nu dus nog een optie bij; de verse-melkmodule. Dit is een aparte automaat die direct aan de Cadenza koffieautomaat gekoppeld wordt. Het ziet er dus uit alsof het een geheel is!

Perfecte cappuccino

Die aparte automaat is de verse-melkmodule. De naam verraadt het al; met deze machine maak je perfect melkschuim van verse melk. De module wordt gekoppeld aan de koffieautomaat en je bedient het ook gewoon via het touchscreen van de Cadenza. Doordat het zetsysteem van de module is afgestemd op de Cadenza, werken de twee automaten perfect samen. En krijg jij een perfecte cappuccino.

Als een kleine koelkast

De verse-melkmodule heeft een container voor 4 liter melk die werkt als een kleine koelkast. De verse melk hoeft dus niet apart bewaard te worden, de module houdt het gewoon koel zodat het net zo lang goed blijft als een geopend pak melk in de koelkast!

Temperatuuronafhankelijk

De temperatuur van de melk is normaal gesproken ook van invloed op de kwaliteit van het melkschuim, maar niet in dit geval. De module werkt namelijk ‘temperatuuronafhankelijk’. Ofwel; het maakt niet uit of je het vult met lang houdbare melk op kamertemperatuur of dat de melk al flink gekoeld is, het eindresultaat is altijd perfect en volgens de gewenste temperatuur.

Zelfreinigend!

Ook handig is dat deze module zichzelf reinigt, regelmatig zelfs. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ongewenste melkresten. Het systeem spoelt standaard elke 20 minuten na een uitgifte, nog eens elk uur en elke 24 uur voert het een schoonmaakprogramma uit. Voor dat dagelijkse schoonmaakprogramma moet je een tablet toevoegen, maar meer werk dan dat is het niet! Een compleet en superhandig spoel- en reinigingsprogramma dus waar je zelf amper omkijken naar hebt.

Twee containers, voor elke smaak koffieboon een

De Cadenza zelf kan uitgerust worden met twee containers voor koffiebonen. En dat is niet voor niets. Zo kun je verschillende soorten koffiebonen in dezelfde koffieautomaat plaatsen. Bijvoorbeeld gewone koffiebonen en decafé koffiebonen. Of bonen voor de liefhebbers van een stevige espresso en bonen voor wie aan een mildere koffie de voorkeur geeft. Is er discussie op de werkvloer over het type koffiebonen? Met de twee containers bij de Cadenza is dat punt ook weer van de agenda!

Zet de koffievariant zoals jij het wil, en jouw collega ook

Drink jij graag een cappuccino met melkschuim van volle melk maar geeft jouw collega de voorkeur aan een magere variant? Dan is dat geen probleem als de Cadenza is uitgebreid met de verse-melkmodule. De koffieautomaat heeft diverse opties in koffievarianten waarbij je ook zelf jouw voorkeur kunt samenstellen. En met de module erbij kun je ook kiezen uit verschillende melksoorten. Bijvoorbeeld de magere melktopping Mahyoro in de automaat en een verse volle melk in de module. Zo kan iedereen de koffie drinken zoals hij of zij die het liefste heeft. De module maakt trouwens ook melkschuim van melkvarianten zoals sojamelk of havermelk. Alleen is het melkschuim dan wel wat minder stevig omdat die dranken geen of minder eiwitten en vetten bevatten die je wel nodig hebt voor die stevige schuimlaag.

Optioneel bij de optie: een koppenwarmer

Met de verse-melkmodule heb je dus heel veel opties. Maar er is nog meer. Bovenop die module kan namelijk een koppenwarmer geplaatst worden. Een optie bij de optie dus. De koppenwarmer lijnt mooi uit met de koffieautomaat zodat je een heel mooi geheel hebt. En natuurlijk heb je daarmee altijd warme kopjes zodat de koffie op juiste temperatuur geserveerd wordt. Een supermooie blikvanger voor jullie koffiecorner waarbij je ook geniet van uitstekende kwaliteit in melkschuim!

Maximale koffiebeleving uit de koffiecorner op het werk

Ben je op zoek naar een nieuwe, complete koffieautomaat waarbij de koffiebeleving niet onderdoet voor een barista-koffiebar? Maak dan kennis met de Cadenza Touch met verse-melkmodule en koppenwarmer. En heb je al zo’n fijne Cadenza koffieautomaat op kantoor? Dan kan de koffieleverancier deze module er met een ombouwset op aansluiten. Voor meer informatie over deze verse-melkmodule ga je natuurlijk naar de koffieleverancier bij jou in de buurt!


Meer lezen over de Cadenza Touch koffieautomaten?

Cadenza Touch: een betrouwbare bonenkoffieautomaat in veel varianten

Labels: