De vriesdroogkoffieautomaten van Fortune

Leestijd: 5 minuten

Vriesdroogkoffieautomaten zijn van naam misschien niet zo bekend, maar de koffie is wel favoriet! De smaak is goed en lijkt soms verrassend veel op andere koffiesoorten. Zo verkopen wij bijvoorbeeld een vriesdroogkoffie die qua smaak en geur lijkt op bonenkoffie maar dan wel met alle voordelen van de vriesdroogkoffie. Ben je op zoek naar goede koffie voor op het werk die je snel kunt zetten voor grote groepen? Dan hebben wij daar de professionele koffiemachines voor.

Zo word vriesdroogkoffie gemaakt

De naam vriesdroog zegt iets over de manier waarop van koffiebonen deze koffie gemaakt wordt. Eerst wordt heel sterke koffie gezet die vervolgens direct wordt ingevroren. Die bevroren koffie wordt vervolgens tot fijne korrels vermalen waarna ze een klein beetje verwarmd worden in een vacuümruimte. Door dit unieke proces worden de smaak en geur behouden in de sterk geconcentreerde vriesdroogkorrels. Wordt daar vervolgens koffie van gezet, dan komt die heerlijke koffiegeur en koffiesmaak weer vrij.

Snelste koffie: instantkoffie

Doordat de koffie eigenlijk al eerder gezet is, is de vriesdroogkoffie de snelste koffie van allemaal! Deze koffie, ook wel instantkoffie genoemd, kan in slechts 8 seconden gezet worden met de juiste koffieautomaat, inderdaad de vriesdroogkoffieautomaat. Vandaar dat dit ook een favoriete koffieautomaat is bij grote bedrijven, fabrieken, sportkantines en andere plekken waar snel voor veel mensen koffie ingeschonken moet worden.

Veel voordelen met vriesdroogkoffie

Behalve snelheid zijn er meer redenen om voor vriesdroogkoffie te kiezen. Zo komt er geen afval vrij bij deze koffieapparaten waardoor er ook heel weinig onderhoud voor nodig is. En voor de echte koffie-addicts heeft vriesdroogkoffie nog een heel groot extra voordeel: het ligt niet zwaar op de maag. Door de unieke bereiding kan deze koffie gemakkelijk de hele dag door gedronken worden.

Tempo: snelle koffiemachines

Wil je ook zo’n snelle koffiemachine voor op het werk? Dan hebben wij volop keus voor je. Zoals de Tempo. Die is er in 4 varianten, elk eenvoudig te bedienen maar wel met meerdere functies en allemaal met een stijlvolle uitstraling. Deze snelle koffieautomaten zijn er ook in energiezuinige varianten, ze kunnen uitgebreid worden met een koppenwarmer en eventueel met meerdere productcontainers waardoor ze ook meer soorten koffie kunnen zetten.

665 kopjes koffie per uur

De Tempo vriesdroogkoffieautomaten zijn echte krachtpatsers die voor honderden mensen koffie kunnen zetten. De ultieme topper van deze serie is de Tempo Touch die, aangesloten op krachtstroom, maar liefst 665 kopjes koffie per uur zet.

Passio: professionele koffiemachines

Een andere vriesdroogkoffieautomaat is de Passio. Ook daar zijn er meerdere van met verschillen in uitstraling, bediening en mogelijkheden. Maar stuk voor stuk zijn het professionele koffiemachines die smaakvolle instantkoffie zetten in slechts een paar seconden tijd. Enkele van deze koffieautomaten hebben het energielabel A+ en een ECO-modus waardoor ze automatisch in de energiezuinige stand-by-modus gaan als ze even niet gebruikt worden.

Koffieautomaat naar wens

Bijzonder aan de Passio-lijn is de mogelijkheid om deze naar wens uit te laten voeren. De zijpanelen kunnen in een kleur of een afbeelding naar keuze opgeleverd worden. Zo is het dus mogelijk om een koffieautomaat in de huisstijl neer te zetten. Zeker bij koffieautomaten waar zoveel mensen koffie uit kunnen drinken, is dat een mooie bijkomstigheid!

Met heet water

Natuurlijk kun je met elk van deze automaten ook thee zetten. Het zijn snelle koffieapparaten met heet water voor thee of voor bijvoorbeeld een lekkere soep. Kortom, de vriesdroogkoffieautomaten zijn multifunctioneel en ideaal op heel veel werkplekken.

Vriesdroogmachines bij Fortune Coffee

Wil jij de lekkerste vriesdroogkoffie op het werk? Bij Fortune Coffee vind je daarvoor zowel de juiste professionele vriesdroogmachines als een ruim assortiment met vriesdroogkoffiesoorten. Onze koffieleveranciers in de regio helpen je graag een keus te maken die het beste past bij de situatie in jouw bedrijf en jullie smaak. Vraag het hem gerust en hij komt snel langs. Dan kun je meteen zelf proeven hoe goed deze koffie smaakt!

Labels: