Duurzaamheid, de standaard voor Fortune Coffee

Het is geen geheim dat wij milieubewust ondernemen heel belangrijk vinden, simpelweg omdat iedereen daar beter van wordt. Duurzaamheid staat dan ook hoog op de agenda, tenminste op die van ons. Waar mogelijk kiest Fortune voor duurzame oplossingen.

Geen duurzame Miljoenennota

Helaas geldt dat niet voor iedereen. Zo komt het thema duurzaamheid praktisch niet voor in de vorige maand gepresenteerde Miljoenennota*. Wel is er aandacht voor CO2-reductie, ook al is het nog niet duidelijk hoe of welk beleid daar voor moet komen.

10/10: Dag van de Duurzaamheid

Wel is er veel aandacht op andere vlakken voor een duurzame wereld. Zoals met de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Dit initiatief vindt dit jaar voor de 8e keer plaats en wordt gesteund door heel veel mensen, bedrijven en ook overheden in Nederland. Op de site staan tal van activiteiten die al georganiseerd zijn en heel veel suggesties om zelf die dag een duurzame invulling te geven.

Fairtrade koffie en duurzame koffieautomaten

Wat ons natuurlijk heel erg aanspreekt van deze duurzame ideeën is onder andere de suggestie om samen met jouw collega’s een kop Fairtrade koffie te drinken of over te stappen op Fairtrade producten. Zelf kunnen we er nog iets aan toevoegen, namelijk dat je ook gebruik gaat maken van apparaten die duurzaam zijn geproduceerd, zoals onze Passio koffieautomaten!

Brainstormen met lekkere, duurzame koffie

Behalve dat we onze eigen duurzame en smaakvolle koffie graag onder de aandacht brengen, stimuleren we ook graag goede initiatieven voor een duurzame wereld. Daarom bij deze de tip om een aantal van die goede suggesties van de Dag van de Duurzaamheid over te nemen. En om samen met jouw collega’s nu alvast te gaan brainstormen om zelf nog wat goede ideeën te bedenken. Dat laatste kan natuurlijk het beste rond de koffieautomaat terwijl je zelf van een heerlijke kop duurzame koffie geniet. Heb je die nog niet? Dan regelt de koffieleverancier bij jou in de buurt dat graag voor je!

 

*) Bron: http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/finance/17729/miljoenennota-2017-nauwelijks-duurzame-voornemens

Labels: