Op bezoek bij Fortune Coffee! Middelbare scholieren lopen een paar uurtjes mee

Op donderdag 22 maart 2018 kregen wij bezoek van twintig middelbare scholieren uit Zoetermeer. Tijdens de ‘Doe Dag’ van Zoetermeer On Stage bezochten zij bedrijven en kregen de gelegenheid eens een kijkje te nemen hoe het er op verschillende werkplekken aan toe gaat. Zo ook bij Fortune Coffee.

Proeven

Het doel van de dag is om de leerlingen voorzichtig te laten proeven aan werk wat zij wellicht later willen gaan doen. Om de leerlingen een goed beeld te geven hoe het er bij Fortune aan toe gaat, kregen zij eerst een rondleiding door het pand. Maar voor de leerlingen is het natuurlijk écht leuk om iets te mogen doen. Daarom verplaatsten zij zich na de rondleiding naar de werkplaats. Hier stond de tilhulp klaar om bestuurd te worden! Met de tilhulp verplaatsen we gemakkelijk de zware koffieautomaten. En dat ging de leerlingen ook goed af.

Naast het bedienen van de tilhulp in de werkplaats, namen de leerlingen ook nog een kijkje in het magazijn. Daar staan producten opgeslagen en maken we bestellingen klaar voor vervoer. De leerlingen kregen de stapelaar, een apparaat dat gebruikt wordt voor het verplaatsen van zware dozen, in het oog. Omdat zij het zo'n mooi apparaat vonden, mochten ze er even mee rondrijden. Zo hielpen zij dus ook mee de verzendingen klaar zetten.

Interessant

Toen het einde van het bezoek naderde, peilden we de reacties van de leerlingen. Sommige leerlingen hadden meer geleerd over wat Fortune allemaal doet, en andere vonden het vakgebied erg interessant. Kortom, een geslaagde dag!

Labels: