Ruil je oude koffieautomaat in voor een energiezuinigere machine

Leestijd: 4 minuten

Start jij de dag graag met een kop koffie? Die smaakt je dan vast nog beter als die uit een energiezuinige koffieautomaat komt. En dat kan met een nieuwe automaat. Die zijn veel zuiniger in energieverbruik dan de koffieautomaten van een paar jaar geleden. Ruil je nu je oude koffieautomaat in voor een energiezuinigere machine uit ons assortiment, dan bespaar je niet alleen op de energiekosten, je bespaart ook meteen op de aanschaf! Tot wel € 300,-. Hoe dit zit, vertellen we je hier.

Energiezuiniger koffiemachines sinds de energielabels

Sinds de komst van de energielabels zijn de koffieautomaten een stuk energiezuiniger geworden. Verbruikten ze voor die tijd gemiddeld zo’n 180 kWh per jaar, tegenwoordig is dat nog minder dan 50 kWh op jaarbasis1. De aanschaf van een nieuwer, energiezuinigere variant levert je dus direct een aanzienlijke besparing op de energiekosten op!

ECO en led

Dat de nieuwe koffieautomaten zo veel zuiniger in verbruik zijn, komt doordat ze met de techniek van nu gemaakt worden. Techniek die veel meer gericht is op duurzaamheid en een laag energieverbruik. Zo zijn veel koffieautomaten voorzien van led-verlichting en een ECO-modus waarbij ze vanzelf op stand-by gaan als ze een tijdje niet gebruikt worden.

PLAYMOBIL van oude koffieautomaten

Een nieuwe koffiemachine is dus duurzamer in verbruik, maar is het inruilen van je huidige koffieautomaat ook zo duurzaam? Wel bij Fortune Coffee. Wij zorgen er namelijk voor dat de oude koffieautomaten gerecycled worden. Dat gebeurt onder meer door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden de bestaande grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Van oude koffieautomaten worden onder meer stofzuigerkappen en PLAYMOBIL-poppetjes gemaakt!

Ruil & Recycle-weken

Bij Fortune helpen we graag mee om de wereld beetje-bij-beetje duurzamer te maken. Vandaar dat we nu een actie hebben waarbij het extra aantrekkelijk is om de oude koffieautomaat in te ruilen voor een nieuwe, energiezuinige variant. Tijdens de Ruil & Recycle-weken kun je tot wel € 300,- korting2 krijgen bij de aanschaf van een nieuwe koffieautomaat uit ons assortiment, als je een oude koffiemachine inlevert. Deze actie geldt tot en met 30 augustus 2024 dus regel het deze zomer, dan begin je dit najaar al met een lager energieverbruik. En drink je ook meteen lekkere koffie!

Welke A+ of A++ koffieautomaat voor jouw bedrijf?Duurzame koffie

Bij een energiezuinige koffiemachine hoort duurzame koffie. En ook die vind je bij Fortune Coffee. We hebben koffie met het Fairtrade- en het Rainforest Alliance-keurmerk. Er wordt gekeken naar het milieu, de sociale omstandigheden van de mensen in de hele productieketen en de distributie hier in Nederland. Zo hebben we aluminiumvrije verpakkingen die ook zo zijn gemaakt dat er meer op een pallet passen. We kunnen er dus meer tegelijk vervoeren. Een duurzame en verantwoorde koffie, omdat dat altijd beter smaakt. Het inleveren van jouw oude koffieautomaat doe je pas als je de nieuwe, energiezuinige koffiemachine krijgt. Je zit dus geen dag zonder koffie! Wil jij hier meer over weten? Kijk dan snel hier op de website of neem contact op met de koffieadviseur bij jou in de buurt. Hij vertelt je er graag meer over over en kan alles voor je regelen.

Duurzame koffie

Bij een energiezuinige koffiemachine hoort duurzame koffie. En ook die vind je bij Fortune Coffee. We hebben koffie met het Fairtrade- en het Rainforest Alliance-keurmerk. Er wordt gekeken naar het milieu, de sociale omstandigheden van de mensen in de hele productieketen en de distributie hier in Nederland. Zo hebben we aluminiumvrije verpakkingen die ook zo zijn gemaakt dat er meer op een pallet passen. We kunnen er dus meer tegelijk vervoeren. Een duurzame en verantwoorde koffie, omdat dat altijd beter smaakt.

Meet weten? 

Het inleveren van jouw oude koffieautomaat doe je pas als je de nieuwe, energiezuinige koffiemachine krijgt. Je zit dus geen dag zonder koffie! Wil jij hier meer over weten? Kijk dan hier op de website of neem contact op met de koffieadviseur bij jou in de buurt. Hij vertelt je er graag meer over over en kan alles voor je regelen.

Bron:
1) https://www.fortune.nl/blog/koffieautomaten/is-mijn-oude-koffieautomaat-nog-wel-milieuvriendelijk-363.html
2) Actievoorwaarden zijn van toepassing, zie: https://www.fortune.nl/actievoorwaarden-ruilenrecycleweken/