Fortune Coffee is nu ook Vriend van het Rode Kruis

Leestijd: 3 minuten

Zorgen voor uitstekende koffie tijdens het werk en zorgen dat de wereld steeds een beetje beter wordt. Dat is waar wij ons elke dag weer voor inzetten. Dat doen we al met veel initiatieven, sponsoring en door onze manier van werken steeds verder te verduurzamen. Zo ontstaat er steeds meer maatschappelijke impact. En die impact versterken we nu nog meer als Vriend van het Rode Kruis.

Betere wereld

Dat het Rode Kruis zich inzet voor een betere wereld, behoeft geen uitleg. En dat zij daar hulp bij kunnen gebruiken, is ook een open deur. Vandaar dat, toen we bij Fortune Coffee hoorden over de mogelijkheid om Vriend te worden, de keus voor ons dan ook snel gemaakt was.

Steentje bijdragen

We zijn natuurlijk al actief met verschillende projecten. Zowel ver weg via ons koffieproject in Oeganda en door zoveel mogelijk verantwoorde en gecertificeerde koffie en thee aan te bieden. Maar ook dichtbij met sponsoring en de ondersteuning van lokale initiatieven. Zo helpen we mensen aan een betere toekomst en dragen ons steentje bij aan een beter milieu.

Helpen bij een ramp

Toch gebeurt er nog altijd veel op de wereld waar we niet direct aan kunnen bijdragen. Terwijl we dat wel willen. Zoals helpen bij een ramp. Daarvoor hadden we zelf natuurlijk een initiatief kunnen opstarten, maar als een andere partij dit al tot in de finesses geregeld heeft, dan is het veel beter om je daarbij aan te sluiten. En dat hebben we dus gedaan.

Mangrovebomen

Als Vriend van het Rode Kruis dragen we financieel bij, zodat het Rode Kruis zelf weer allerlei duurzame projecten kan opzetten of vervolgen. Zoals het planten van mangrovebomen op de Filipijnen zodat dat land beter bestand is tegen het jaarlijkse natuurgeweld. Of met het project Goed Voorbereid. Een warm en noodzakelijk initiatief dat kwetsbare mensen in Nederland voorbereidt op noodsituaties.

Mensen verbinden

Vanuit Fortune Coffee willen we met koffie mensen verbinden. Van de koffieautomaat op kantoor tot in verre landen, met als doel iedereen verder te helpen. En met deze projecten doet het Rode Kruis eigenlijk hetzelfde, op een andere manier maar met eenzelfde intentie. Elkaar helpen verder te komen en samen te werken aan een betere wereld.

Onze vrienden zijn ook jouw vrienden

Drink jij ook onze koffie? Dan weet je dat je met elk kopje bijdraagt aan een betere wereld. Maar natuurlijk kun je met jullie bedrijf ook vrienden van het Rode Kruis worden en zo bijdragen aan hun mooie en noodzakelijke projecten. Want je weet het, onze vrienden zijn ook jouw vrienden!

Labels: