Bosvruchtenthee, de fruitigste theesmaak

Leestijd: 5 minuten

 

Bosvruchtenthee is een heel fruitige thee, echt zo eentje die extra lekker smaakt bij een zelfgebakken koekje of een stukje taart. Want deze thee is van zichzelf al zoet door de toevoeging van, natuurlijk, bosvruchten. Zit een koekje of puntje taart er even niet in? Ook dan is deze thee echt lekker. En de soorten die wij verkopen, zijn nog Fairtrade ook. Kun je er dubbel van genieten!

Forest fruit

Bosvruchten, of zoals op de verpakkingen van onze thee staat ‘Forest fruit’, zijn een mix van kleine vruchten die ooit vooral in het bos gevonden werden. Zoals bosbessen, bramen, frambozen en zwarte of veenbessen. In de huidige bosvruchtenthee zul je geen fruit aantreffen dat nog uit het bos komt. Maar of ze nu geteeld zijn of in het wild groeien, de smaak die ze aan deze thee geven blijft even lekker!

Zwarte thee met stukjes bosvruchten

De basis van een goede bosvruchtenthee begint met een zwarte thee. Die is wat sterker dan bijvoorbeeld een groene thee en daarmee een prima tegenhanger voor de zoete aroma’s en fruitsmaken. De verschillende soorten fruitthee in ons assortiment bevatten naast zwarte thee en aroma’s, ook echte stukjes fruit. De zwarte thee is fairtrade en in de bosvruchtenthee zit daarnaast ook stukjes framboos en een mix van bosvruchtenaroma’s. De piramide bosvruchtenthee bevat wat meer verschillende stukjes echt fruit met ook aardbei, appel en rozenblaadjes. Deze thee heeft het natuurlijke aroma van kersen en zwarte bes en voor de zwarte thee zijn hele blaadjes gebruikt.

Thee, populair in Nederland

Thee is in Nederland al heel populair, na kraanwater is het samen met koffie de meest gedronken drank. Maar liefst 73% drinkt wekelijks minimaal één kop thee. Dat is meer dan een paar jaar geleden. De groep theefans bestaat al een paar jaar uit een stabiel grote groep vrouwen (80%) maar ook steeds meer mannen nemen graag een kopje thee. De populariteit van thee stijgt vooral bij de jongeren en degenen tot 55 jaar. Thee wordt steeds vaker dagelijks gedronken*.

Theesmaken

Zwarte thee wordt het meest gedronken maar groene thee is aan een flinke opmars in populariteit bezig. Toch is ook vruchtenthee nog steeds een populaire theesmaak. Het onderzoek* maakt geen onderscheid tussen de verschillende soorten vruchtenthee, dus we moeten er maar vanuit gaan dat ook bosvruchtenthee tot de populaire theesmaken behoort. Wij kunnen ons dat in ieder geval goed voorstellen!

Bosvruchten-ijsthee

Natuurlijk kun je bosvruchtenthee gewoon als een lekkere warme thee drinken. Daar is niets mis mee. Maar je kunt er nog veel meer mee doen! Maak er bijvoorbeeld eens een lekkere ijsthee van! Met een paar zakjes bosvruchtenthee zet je een sterke thee. Voeg daar wat verse bosvruchten aan toe, wat takjes basilicum en laat het een paar uur afkoelen in de koelkast. Voeg dan eventueel nog wat honing toe als je het zoeter wilt hebben en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte bosvruchten-ijsthee!

Sorbetijs van bosvruchtenthee

Vind je de ijsthee nog niet verkoelend genoeg voor een warme zomerse dag? Dan kun je met bosvruchtenthee ook zelf sorbetijs maken. Neem daarvoor 200 ml kokend water en laat dat trekken met 2 zakjes bosvruchtenthee. Verwarm vervolgens 250 ml water met 150 gram suiker en de schil en het sap van 1 limoen. Pureer vervolgens een vrucht naar keuze. Neem daarvoor wel een paar vruchten zodat je voldoende vruchtenpuree hebt. Dit kan met bijvoorbeeld perziken maar ook met verse bosvruchten zoals aardbeien of frambozen. Meng het vervolgens met elkaar, schenk het in een vorm of in een aantal kleine vormpjes en vries het in. Na zo’n 4 uur zal het hard genoeg zijn. Maak je sorbetijs in kleinere vormpjes? Zorg dan dat je de stokjes er na 1 uur insteekt. Ze blijven dan mooi rechtop staan.

Ook bosvruchtenthee op het werk? Fortune Coffee regelt het!

Geniet jij ook zo van thee onder werktijd? Dan hebben wij genoeg keus in verschillende theesmaken voor jou. Zoals dus ook bosvruchtenthee! Deze fairtrade thee is er in gewone theezakjes en in de eerder genoemde piramidezakjes. Wil jij dit ook op het werk? Vraag het dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt. Hij regelt het graag voor je!

 

*) Bron= Nationaal Koffie en Thee onderzoek 2020

Labels: