Winterthee die echt verwarmt

Winterthee die echt verwarmt

Ook al doet de Hollandse winter meestal niet heel koud aan, guur is het wel. En in deze donkere dagen is het dan maar wat lekker om je op te warmen aan een heerlijke thee die echt verwarmt. Vandaar dat Fortune Coffee nu ook tijdelijk Winterthee in het assortiment heeft.

Kruidige, zoete thee in een limited edition

De Winterthee is net als alle andere thee uit ons assortiment van Tea of Life. Fairtrade dus en van gegarandeerd uitstekende kwaliteit. Het is een limited edition gebaseerd op een mooie zwarte thee met zoete en kruidige smaken van onder meer kruidnagel, kaneel en sinaasappelschil.

Zwarte thee, goed voor de tanden

Behalve dat thee heerlijk verwarmt, worden er ook allerlei prettige voordelen aan toegedicht. Zo schijnen de polyfenolen in zwarte thee gaatjes tegen te gaan. Thee met honing zou dus geen probleem moeten zijn, net zo min als dat stukje chocola of een koekje bij de thee. Althans, voor zover het de tanden betreft. Voor eventuele extra kilo’s na de decembermaand is het natuurlijk een heel ander verhaal ;-).

Theïne voor een goede energieboost

Ook staat zwarte thee bekend om de theïne, vergelijkbaar met cafeïne. Het is natuurlijk niet zoveel als in een kop bonenkoffie, maar nog steeds genoeg om je even een goede energieboost te geven zonder dat jouw nachtrust erdoor wordt verstoord.

Nog meer voordelen van zwarte thee

Verder zou zwarte thee ook de kans op osteoporose, botontkalking, tegengaan, levert het antioxidanten die beschermen tegen schadelijke stoffen en bevat het vitamines zoals B1, B2, C en E. Deze vitamines stimuleren de werking van het zenuwstelsel, het spijsverteringssysteem en versterken de weerstand. Maar… zoals met alles geldt ook bij thee dat teveel niet goed is. Bij meer dan vier kopjes zwarte thee per dag nemen deze gezondheidseffecten weer af. Gelukkig hebben we nog genoeg soorten groene thee en natuurlijk heerlijke koffie zodat er altijd voldoende smakelijke keus over blijft.

Winterthee, nu via jouw koffieleverancier…. Maar op = op!

Elk seizoen produceert Tea of Life een nieuwe tijdelijke thee. Voorlopig kun je dus nog genieten van deze Winterthee. Wil jij die ook op kantoor voor jouw medewerkers of klanten? Vraag dan aan de koffieleverancier bij jou in de regio of de Winterthee nog beschikbaar is. Want zoals je kunt verwachten met een limited edition; op is echt op!

Bronnen:
http://leefgezonder.blogspot.nl/2011/09/zwarte-thee-gezond-en-versterkt-je.html http://www.nu.nl/cookloveshare-mediapartner/4362408/thee-jouw-beste-vriend-winter.html

Labels: