Heerlijke decembertips: maak van je koffie een feestje!

Leestijd: 3 minuten

December is natuurlijk dé feestmaand bij uitstek. Nu het weer vroeg donker is en de kaarsjes branden, mag ook jouw dagelijkse kopje koffie best eens extra versierd worden. Omdat zo’n twist de koffie lekkerder maakt, of je helpt die drukke decembermaand goed door te komen. Doe je voordeel met deze feestelijke en gezonde tips en geniet nóg meer dan anders van je bakkie. Gewoon, omdat het kan!

Vol energie door kokosolie

Heb je een inkakmomentje, of wil je gewoon even extra scherp zijn? Dan is deze tip voor een extra brainbooster echt iets voor jou! Het is heel eenvoudig: voeg een theelepel kokosolie toe aan je koffie en je staat weer op scherp. De vetzuren in deze supergezonde olie worden snel opgenomen in je lichaam en worden gebruikt als energie voor de hersenen. Bovendien dragen de vetten ook nog bij aan een verzadigd gevoel; zo kan je veel makkelijker die verleidelijke kerstkransjes weerstaan.

Arabische koffie met kardemom

Nog zo’n oppepper die het heel goed doet tijdens het feestgedruis van december: gooi eens wat kardemom in je koffie. In Arabische landen doen ze dit al eeuwen en het is een heel slimme gewoonte. Kardemom is namelijk een ideaal specerij als je een reactie op cafeïne wil verzachten. Bovendien ondersteunt kardemom de verkwikkende werking van koffie. Twee vliegen in één klap dus!

Chococoffee: gezond en lekker

Waarom zou je alleen cacao gebruiken op het melkschuim van je cappuccino? Het kan ook prima bij gewone koffie. Het mooie is: je knapt er van op! In cacao zit namelijk magnesium, dat zorgt voor ontspanning en energie. Daarnaast helpen de antioxidanten om je gezond te houden. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak gehad. Want wie houdt er nu niet van cacao?! Dé tip voor een extra portie ontspanning in je koffie: leg een stukje pure chocolade in je koffiemok voordat je de koffie inschenkt. Even laten smelten, en dan er lekker doorheen roeren. Yummm!

Kaneel en gember voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Word jij wel eens “hangry” (hungry en angry) als je te lang niets eet? Of trillerig, licht in je hoofd en ben je steeds op zoek naar tussendoortjes? Dat geeft aan dat je bloedsuikerspiegel flink piekt en daalt. Door minder koolhydraten (zoals suiker) te eten, houd je je bloedsuikerspiegel stabiel en heb je energie over voor leuke dingen.

Wil je dat speculaasje of die lekkere taart toch niet laten staan? Gebruik dan deze eenvoudige koffietip: voeg wat kaneel toe aan je koffie. Dat helpt niet alleen de bloedsuikerspiegel te verlagen bij zo’n piek, het is nog lekker ook! Gember heeft ook een stabiliserende werking. Voeg je een beetje van beiden toe, dan draagt deze heerlijke winterkoffie ongemerkt bij aan je gezondheid. Hoe mooi is dat?! 

Enjoy!

Evelien Lems, Health Coach bij Pure Living

 

 

Meer blogs over recepten met koffie:

Recepten om zelf de lekkerste ijskoffie te maken

Kerstkoffie om van te genieten; kerstrecepten voor koffie