Koffie als beautyproduct

Leestijd: 4 minuten

Dagelijks leveren we koffie aan heel veel bedrijven, scholen en instellingen. En zorgen we ervoor dat de koffieautomaten soepel blijven werken. We vinden onszelf dan eigenlijk ook best wel experts als het op koffie aankomt. Of dat betekent dat we ook echte beauty-experts zijn…. Oordeel zelf maar.

Stralend door de herfst, met koffie

Koffie blijkt namelijk ook een beautyproduct te zijn. We wisten wel dat je veel met koffieprut kunt doen; katten uit de tuin weren, broeken verven en zelfs de open haard ermee schoonmaken. Maar er kan dus nog veel meer mee. En met de gure, koude dagen op komst, kunnen dit best handige tips zijn. Vandaar dat we dit met jullie delen: koffie-beautytips waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen en stralend de herfst doorkomt.

Koffie voor minder rimpels en meer glow

Gemalen koffiebonen zijn natuurlijk perfect voor een goede kop bonenkoffie. Maar je kunt het ook als scrub gebruiken. In koffie zitten namelijk antioxidanten, iets wat goed is voor de aanmaak van collageen. Scrub je gezicht met een mix van gemalen koffiebonen en wat kokosolie en je gezichtshuid wordt steviger en stralender. Na een scrubbeurt is het natuurlijk niet meer te gebruiken om er koffie van te zetten. Je moet dus wel even kiezen wat je met de gemalen koffiebonen doet.

Anti-wallen

Drink jij ’s ochtends koffie om wakker te worden? Dep dan ook eens een vochtig watje in de fijngemalen koffie en leg dat op de wallen. Doe je dat tegelijk, dan word je wakker en worden de wallen kleiner. De koffie verwijdt de bloedvaten waardoor het vocht afneemt. Volgens ons een klassieke win-win-situatie.

Koffie-bodyscrub tegen cellulitis

Ook als bodyscrub doet koffie het goed. Gemalen koffie en zelfs koffiedrab kan hiervoor gebruikt worden. Gebruik de koffie op een vochtige huid en masseer het in stevige, ronddraaiende bewegingen. De dode huidcellen verdwijnen, de bloedsomloop verbetert en je huid wordt strakker. Koffie als remedie tegen cellulitis dus.

Betere haargroei (na heel veel koffie)

De cafeïne in koffie schijnt zelfs haargroei te stimuleren. Drink je genoeg koffie, dan worden haarzakjes na ruim een week weer veel actiever waardoor haren sneller gaan groeien. Een effect dat om onduidelijke redenen sterker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Enig nadeel, je moet hiervoor wel heel veel koffie drinken. Een betere haargroei gebeurt namelijk pas bij een cafeïneconcentratie vanaf zo’n 10 tot 50 ppm…. En dat zijn in praktijk zo’n 50 tot 60 koppen koffie per dag. Misschien kun je voor een sterkere haargroei dus maar beter een goede shampoo met cafeïne kopen.

Haar kleuren met koffie

Wat wel te doen is, is je haar kleuren met koffie. Eigenlijk net zoals koffiedrab gebruikt kan worden om kleding te verven, kun je met koffie je haar kleuren. Hoe langer je je haar laat weken in de koffie, hoe donkerder de kleur wordt. Zeggen ze. Wij hebben het niet uitgeprobeerd en geven dus ook geen garanties. Voor het geval je blonde lokken straks ineens groen worden.

Liever koffie drinken? Dan regelen onze koffieleveranciers dat!

Drink jij liever koffie dan dat je het op je lijf smeert? Dat begrijpen wij heel goed! En we regelen dat ook graag voor je. Met onze uitgebreide collectie koffieautomaten waarvan er altijd wel een perfect past bij de situatie in jouw bedrijf. En met heel veel koffiemelanges zodat je altijd de koffie hebt die jij het allerlekkerst vindt. Probeer het gerust eens uit. De koffieleverancier bij jou in de buurt laat je graag onze koffiesoorten proeven en kan je alles over de koffieautomaten vertellen. Of ze je ook meer beautytips kunnen geven weten we niet zeker. Maar vraag het ze gerust!


Heb je onze blog al gelezen over koffie als haarkleur? Tal van bruintinten die dit seizoen heel trendy zijn, gesinspireerd op koffiesoorten. 
Koffie als haarkleur, een mooie tip voor jouw volgende kappersbezoek

Labels: