Recept voor Carrot Cake met koffietwist

Leestijd: 3 minuten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ook wat betreft het lekkers bij je kop koffie of thee. Ga je voor een stroopwafel, of zo’n tijdloos speculaaskoekje? Of kies je voor het grotere geschut, zoals een donut of gebakje? Pak in elk geval je bakspullen erbij en trommel je vrienden, familie of collega’s op want op 15 februari is het Carrot Cake Day! Wij zochten het lekkerste en makkelijkste recept* voor worteltaart (inclusief koffietwist) voor je op. Bakken maar!

Carrot cake, wat is dat?

Nu denk je misschien: wat is dat dan, carrot cake? En dat begrijpen wij best. Want wortels in een taart, dat is wel een beetje vreemd. Ware het niet dat wortelen van nature zoet smaken. Tijdens het bakproces wordt de geraspte wortel zacht en opgenomen in het beslag. Uiteindelijk ontstaat een cake met een dichte, zachte textuur.

Koffie in worteltaart

Misschien is het niet de meest voordehand liggende combinatie, maar koffie in worteltaart smaakt heel goed! De zoete carrot cake met subtiele smaak van koffie past dan ook goed bij een kop koffie, of thee natuurlijk. Krijg je gasten over de vloer of wil je trakteren op je werk? Dan is deze makkelijke taart ideaal. Wedden dat je hiermee een goede beurt maakt?

Ingrediënten

Het maken van deze carrot cake is gemakkelijk. Je hebt hiervoor de volgende ingrediënten nodig:

 • 150 g geraspte wortel
 • 155 g zonnebloemolie
 • 190 g suiker
 • Een beetje zout
 • 2 theelepels gemalen koffie
 • 2 eieren
 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 100 gram walnoten, voor de garnering
 • 150 g witte chocolade
 • 75 ml vers slagroom (niet geklopt)
 • Boter om de springvorm mee in te vetten

Qua keukenmaterialen heb je een ronde springvorm van 25 centimeter doorsnede nodig, een vel bakpapier, een spatel en een garde.

Bereiding van de taart

De oven verwarm je voor op 190 graden. Op de bodem van de springvorm leg je het vel bakpapier en de rest van de vorm vet je in. In een kom roer je de olie, geraspte wortel, het zout, de eieren en de gemalen koffie door elkaar. Wanneer het een goed gemengd is voeg je de bakpoeder er met een spatel door. Wanneer dit een geheel is kan je het mengsel in de bakvorm gieten. Dit gaat 40 minuten de oven in. Als je de taart uit de oven haalt is het verstandig deze nog even af te laten koelen, ongeveer 10 minuten, en haal daarna de carrot cake uit de springvorm.

Maak je carrot cake af!

In principe is je carrot cake nu klaar, maar om echt de show te stelen heeft de taart een lekkere topping nodig. Bijvoorbeeld van witte chocoladeglazuur! De walnoten kan je in een pan licht roosteren zodat ze wat knapperiger worden. Hak ondertussen de witte chocolade fijn en doe dit in een kom. In een pan breng je de slagroom aan de kook en daarna giet je het over de chocolade. De chocolade smelt, waardoor je dit tot een mooi glad mengsel kunt roeren. Met dit mengsel bestrijk je de worteltaart. Tot slot verdeel je de walnoten over de taart met glazuur en klaar is Kees!

 

 *recept via www.keukenliefde.nl

 Meer blogs over koffierecepten:

Speculaas Latte, de koffie tijdens Sinterklaas

Recept voor ijs met koffiesmaak

Labels: