Zomer in Nederland, met de lekkerste koffiecocktails en -mocktails - deel 1

Leestijd: 5,5 minuut

Denk aan palmbomen, voeten in het witte strand en het geluid van rollende golven op de achtergrond… Voel je het zachte briesje terwijl je geniet van de warme zon? Tja, als dit jouw zomer zou zijn, kun je nu natuurlijk heel verveeld en sip zijn omdat je, heel waarschijnlijk, in Nederland blijft. Of je maakt van jouw tuin of balkon jouw eigen Playa la Casa. Met natuurlijk heerlijke cocktails. Wat dacht je van een koffiecocktail?!?

Koffie warm, of juist koel met wat extra’s?

Koffie is meestal het warme drankje waarmee je wakker wordt, wat je drinkt tijdens een lange vergadering en die je ’s avonds weer zet na het eten. Maar ook als het lekker warm is, is het een aanrader. Wil je dan liever iets frissers? Of juist een wat spannender drankje? Dan maak je een cocktail van koffie. Wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld en de eerste koffiecocktails – en mocktails delen we hier met je.

Latte Coconut*

Koffie en kokos, een tropische combinatie en dus heerlijk voor deze zomer. Zet de staafmixer klaar en met 5 minuten serveer je deze koele Latte Coconut. Vergeet je het parapluutje niet?

Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 porties crushed ijs
• 50 ml espresso (afgekoeld)
• 60 ml Malibu (of een andere kokoslikeur)
• 100 ml kokosmelk

En zo maak je de Latte Coconut: Zet twee glazen klaar met in elk een laagje crushed ijs. Doe vervolgens de afgekoelde espresso, Malibu en kokosmelk in een hoge beker en meng het met de staafmixer op een hoge stand. Verdeel het koffie-kokosmengsel over de glazen en je kunt het direct serveren.

Moccatini; shaken, not stirred*

Indruk maken lukt gegarandeerd met deze luxe moccatini. Als stijlvolle afsluiter van jouw etentje, of gewoon een superdeluxe middag op jouw eigen balkon. En natuurlijk is deze koffiecocktail shaken, not stirred.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 60 ml Kahlua of Tia Maria
• 60 ml Vodka
• 60 ml koffie
• 30 ml koffiemelk

Zo bereid je de Moccatini: Plaats eerst de martiniglazen in de koeling, dan zijn ze straks lekker gekoeld bij het serveren. Zet vervolgens de koffie op de door jou gewenste sterkte. Laat dat afkoelen. Voeg 1 deel koffie met 1 deel likeur, 1 deel vodka en 0,5 deel koffiemelk in de shaker. Voor twee personen heb je ongeveer 60 ml per deel nodig, maar dat kan ook wat afwijken. Het belangrijkste is dat elk deel evenveel is en de koffiemelk de helft. Shake die shaker totdat een laagje condens zich op de buitenkant vormt. Giet de drank uit in de gekoelde martiniglazen en geniet!

Creamy Bean, genot in een glaasje*

Koffie, likeur, chocolade, rum en room… Creamy Bean is een heerlijke, romige koffie waarmee je niets anders kunt doen dan ervan te genieten. En, daarna een flink stuk wandelen want dit glaasje genot is een pure calorieënbom. Maar morgen doen we weer gezond, toch?!

Voor 2 personen heb je nodig:
• 45 ml Kahlua
• 45 ml RumChata
• 45 ml chocoladelikeur
• 45 ml slagroom
• 2 el crushed ijs
• Slagroom, chocola, cacao en een amandelkoekje (cantuccini of amaretti)

Zo maak je dit heerlijke drankje: Zet de martiniglazen weer in de koeling ter voorbereiding. Giet de Kahlua, RumChata, chocoladelikeur en slagroom in een cocktailshaker en voeg het ijs toe. Schud net zolang totdat alles goed is gemengd en zich op de buitenkant van de shaker een condenslaagje vormt. Verdeel nu de drank over de glazen en garneer deze met een toef slagroom en wat cacao. Serveer het met de amandelkoekjes en een stukje chocolade.

Koffiemocktails; net zo lekker maar zonder de alcohol

Wel zin in een heerlijk koel koffiedrankje maar dan zonder de alcohol? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben een paar heerlijke koffiemocktails voor je opgezocht. Probeer jij ze ook eens?

Espresso Mocktail, zoet en koel

Met de Espresso Mocktail heb je een lekkere zoete espresso on the rocks. Strak, zoet en koel door het vele ijs.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 kopjes espresso lungo
• 2 el suikersiroop (eventueel met smaakje naar keuze)
• IJsblokjes

En zo maak je het: Doe de ijsblokjes in een blender samen met de suikersiroop en espresso. Zet de blender op de hoogste sterkte voor 15 seconden. De mocktail wordt dan een schuimig geheel. Schenk de schuimige drank uit over twee glazen en zorg dat in elk glas evenveel schuim zit.

Coco Koffiemocktail; tropische koffieverrassing

Een tropische koffieverrassing, dat is deze Coco Koffiemocktail. Natuurlijk met een duidelijke smaak van kokos, want anders is het niet tropisch, maar wel vriendelijk en nuchter. In elk opzicht.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 200 ml kokoswater
• 2 kopjes espresso
• Cacao
• IJsblokjes

En dit is de bereiding ervan: Zet twee kopjes espresso en laat deze afkoelen. Vul vervolgens de glazen met de ijsblokjes en schenk in elk de helft van het kokoswater. Voeg dan de koude espresso toe en top het af met een snufje cacao.

Binnenkort meer…

Geniet van jouw heerlijke koffiecocktail of koffiemocktail thuis, op jouw balkon of in de tuin. En kun je geen genoeg van deze koffievariaties krijgen? Houd onze blogs dan in de gaten, want binnenkort volgen nog meer recepten!!


*Ga jij een heerlijke cocktail met alcohol maken? Geniet! Maar drink met mate.

Labels: