• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
27-aardbeienthee-een-fruitige-traktatie

Aardbeienthee, een fruitige traktatie!

19-03-2020

De lente staat voor de deur. Het moment om weer te genieten van fruit en van alles wat van fruit gemaakt wordt. Zoals onze Aardbeienthee. Een heerlijke Fairtradethee die zowel warm als koud een echte dorstlesser is!

Zwarte thee met stukjes aardbei 

De aardbeienthee is van zichzelf al gewoon erg lekker. Het is een zwarte thee met echte stukjes aardbei. De basis is de zwarte thee waardoor de smaak krachtig en niet te zoet is. Precies lekker dus. 

Zo in de GFT-bak 

Net als de meeste andere theesoorten in ons assortiment, is ook deze thee Fairtrade. Je weet dus zeker dat de theeplukkers en de theeplantages een eerlijk tarief hebben gekregen voor de thee en het werk dat ze daarvoor verricht hebben. De theezakjes zelf zijn ongebleekt en zonder nietjes. Hierdoor zijn ze beter voor het milieu en kunnen ze zo bij het GFT-afval! 

Bij warm en koud weer 

Of het nu warm of koud weer is, een kopje aardbeienthee is eigenlijk altijd lekker. Toch begrijpen we het ook heel goed als je op warme dagen niet zo’n zin in een warm kopje thee hebt. Maar dan toch wel zeker in een koele ijsthee?! Wij geven je daarom een recept voor een heerlijk friszoete aardbeien-ijsthee. 

Flinke kan koel drinken 

Wil je alleen voor jezelf deze aardbeien-ijsthee maken, dan volg je onderstaand recept. Ga je een paar collega’s verrassen met deze koele lekkernij? Vermenigvuldig dan alles met vier voor een flinke kan koel drinken en gebruik twee tot drie theezakjes, afhankelijk van hoe sterk je de thee wenst. 

Het recept “Aardbeien-ijsthee” 

Benodigdheden voor 1 kop Aardbeien-ijsthee: 

  • 1 zakje Tea of Life Aardbeienthee 
  • 125 ml heet water 
  • 50 ml cranberrysap 
  • 1/2 limoen 
  • Een paar frambozen 
  • Een paar muntblaadjes 
  • Een paar ijsklontjes 

Bereiding: 

Breng het water aan de kook en giet het in een theeglas. Laat het theezakje even intrekken tot de gewenste sterkte. Voeg dan de cranberrysap en de ijsblokjes toe en laat de thee afkoelen. Pers de halve limoen en voeg het limoensap bij de thee. Garneer het vervolgens met wat frambozen en de muntblaadjes. 

Thee op het werk? De koffieleverancier brengt het! 

Wil jij ook lekker even een momentje voor jezelf? Dan is deze Aardbeienthee daar heel geschikt voor. Of je het nu warm of als ijsthee drinkt! En heb je liever een andere fruitsmaak als thee? Kijk dan eens naar ons assortiment theesoorten. De koffieleverancier, die heel toevallig ook thee levert, laat ze je graag eens proeven!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.