Recycle-proces

Van koffieautomaat tot nieuw product! 

We vinden het belangrijk dat je geniet van een (h)eerlijke kop koffie. De goede kwaliteit van koffie en koffieautomaat garanderen we je, daar mag je op rekenen. Waar je ook op mag rekenen is dat jouw oude koffieautomaat op een goede plek terecht komt. Lees hieronder wat er met je oude koffieautomaat gebeurt als je hem inruilt voor een nieuwe automaat. 

1. Koffieautomaat vervangen 
Ruil je oude koffieautomaat in voor een nieuwe tijdens de Inruilweken. Je ontvangt een inruilkorting tot wel € 300,-. De hoogte van de inruilkorting wordt door je Fortune-adviseur vastgesteld. 

2. Automaten verzamelen
Wij verzamelen alle koffieautomaten! De verzamelde koffieautomaten worden in één badge richting de recyclaar verstuurd. Dat is wel zo verantwoord voor het milieu! ;-)

3. Naar recyclaar
Wij brengen de verzameling oude koffieautomaten naar de recyclaar Road2Work. Road2Work is een re-integratiebedrijf voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Zo help jij de medewerkers van Road2Work aan Arbeidsritme, Arbiedsinzet en Arbeidsvaardigheden!

4. Onderdelen sorteren 
Bij Road2Work halen ze ingeruilde koffieautomaten elkaar en sorteren ze de onderdelen als voorbereiding op het recycle-proces. Uit een koffieautomaat komen verschillende soorten materialen, zoals ijzer, aluminium en koper.  

5. Nieuw product
De gesorteerde onderdelen worden verwerkt tot zuivere grondstoffen. Op deze manier worden er nieuwe producten of onderdelen van jouw oude koffieautomaat gemaakt. 


Wil je meer weten over de Inruilweken? Bekijk onze actiepagina voor meer informatie!