Betere koffie met een waterfilter

 

Koffie = 98% water

Echt lekkere koffie, daarvoor heb je kwaliteit in koffiebonen nodig, een uitstekende koffieautomaat die goed is ingesteld, het juiste servies en ook goed water. Want zelfs als alles goed geregeld is maar de waterkwaliteit is niet optimaal, dan smaakt dat kopje koffie veel minder. Koffie bestaat immers voor 98% uit water! 

Hard water; slecht voor de koffie en de koffieautomaat 

We weten allemaal dat water per regio kan verschillen. Die waterkwaliteit wordt veroorzaakt door verschillende samenstellingen van mineralen. Een voorbeeld daarvan is de ‘waterhardheid’. Dan is er meer kalk in het water wat je proeft als je het drinkt. Maar ook merk je het in de automaten als er meer kalk wordt afgezet; er ontstaan dan sneller storingen. Bekijk wat de waterhardheid in jouw regio is. 

Effect samenstelling

Bij water dat niet van de juiste samenstelling is, kan het aroma van de koffie zich minder goed ontwikkelen. Je ziet dit bijvoorbeeld in strepen bovenop de koffie en aan de cremalaag die minder mooi en minder stevig is. En… je proeft het. Koffie, maar ook thee, van ‘hard water’ smaakt bijvoorbeeld bitterder.

De oplossing? Een waterfilter!

Om het probleem met water op te lossen, is er een waterfilter. Voor koffie is een carbonaathardheid van 4 dH (Duitse hardheid) nodig. Met behulp van een waterfilter en de bypassinstelling op de filterkop kun je precies afstellen dat het water tot die hardheid teruggebracht wordt. Hierdoor wordt het water zachter. Maar het filtert ook ongewenste geur- en smaakverstorende stoffen uit het water zoals chloorresten en metaalionen als lood en koper.

Het waterfilter zorgt ervoor dat er nog genoeg mineralen in het water overblijven zodat de koffie aroma’s tot recht kunnen komen, terwijl de koffiemachine optimaal wordt beschermd tegen kalkaanslag. Gefilterd water is daardoor betrouwbaar en van een constant hoge kwaliteit. En dat proef je!

 De voordelen van een waterfilter:

  • Constante kwaliteit van smaak
  • Het beste aroma
  • Een stevige mooie cremalaag
  • Langere levensduur koffieautomaat
  • Minder kans op storingen
  • Minder energieverbruik

 

 

BRITA waterfilter voor constant lekkere koffie

Bij Fortune Coffee adviseren we om een BRITA waterfilter in de koffieautomaat te plaatsen. Omdat je daarmee dus het beste aroma en een stevige mooie cremalaag op de koffie krijgt en de smaak van de koffie constant goed blijft. Maar ook omdat daardoor de levensduur van een koffieautomaat langer wordt, er minder kans is op storingen en je minder energie verbruikt in vergelijking met een verkalkte boiler. Kortom, met zo’n waterfilter ben je gegarandeerd van lekkere koffie, steeds weer.

Vele soorten filters

Welk waterfilter nodig is voor de koffieautomaat bij jou op de zaak, hangt af van de waterkwaliteit die bij jullie uit de kraan komt. Er zijn bijvoorbeeld filters die juist het teveel aan kalk filteren en filters die de mineralen in het water optimaliseren. Maar ook voor gebieden waar het water al zacht is, zijn speciale waterfilters die ongewenste deeltjes alsnog uit het water filteren. Jouw koffieleverancier meet het water en kan je dan precies adviseren welk filter nodig is en kan dit voor je installeren.

Bekijk onze waterfilters

Duurzaam

Het gebruik van de BRITA waterfilters is ook een duurzame keuze. De koffieautomaat blijft langer goed en zal dus minder snel vervangen moeten worden. Maar ook de filters zelf zijn heel duurzaam. Ze worden namelijk 100% gerecycled. Het plastic van de filters wordt bijvoorbeeld gebruikt voor tuinmeubilair, het koolstof wordt hergebruikt in non-food toepassingen en verschillende onderdelen komen terug in de nieuwe filters.

Welk waterfilter voor jullie koffieautomaat? Vraag het je koffieleverancier!

Het installeren en vervangen van het waterfilter in de koffieautomaat wordt allemaal voor jou geregeld door de koffieleverancier van Fortune. Wil jij ook genieten van echt lekkere koffie op de zaak en de koffieautomaat optimaal gebruiken? Vraag dan aan jouw koffieleverancier welk type waterfilter geschikt is voor jullie automaat. Want echt lekkere koffie, dat regelen wij graag voor je!