Nationale Koffiedag groot succes!

De derde dinsdag van september is een begrip. Prinsjesdag, Algemene beschouwingen. Dat kent iedereen. Hoe staat ons land ervoor? En wat moet er nou beter? Hartstikke mooi en belangrijk natuurlijk. Maar baanbrekende ideeën ontstaan niet in ‘het torentje’ of in de Tweede Kamer. Nee, zelfs niet onder de douche. De bron van ideeën en verbinding is natuurlijk... de koffieautomaat! En dat vieren we vanaf dit jaar op de vierde dinsdag van september tijdens Nationale Koffiedag.

Primeur

Op dinsdag 27 september stond de primeur op het programma. De eerste Nationale Koffiedag werd georganiseerd door Anko, Mariska en Jorden van Fortune Coffee regio Rijnmond. Zij nodigden hun klanten en netwerkrelaties uit in de Paradijshoeve te Ridderkerk. Een mooie, informele ruimte met een gezellige huiskamer. De koffiekar op het buitenterrein was een mooi herkenningspunt voor de bezoekers. Zij kregen een warm welkom met een kop koffie, een sfeervolle ontvangst door muzikant Edward Val en een Fortune Cookie.

,,Waar ik normaal gesproken dit soort evenementen niet zo zie zitten, en al helemaal niet de persoon ben om dan ook daadwerkelijk actief aan een spelletje mee te doen, heb ik me goed vermaakt en was de sfeer super! Bedankt voor de geslaagde middag” - Alkine (A.F.L. Barendrecht)

Ontmoeten, verbinden en ideeën opdoen

Op de grote zolder richtte presentator Tommy Netten het woord tot de aanwezigen. In zijn speech benadrukte hij de positieve boodschap die we op Prinsjesdag hoorden. ,,Meer ruimte voor ondernemerschap en duurzame groei. En laat koffie nu net de motor zijn om vooruit te komen”, spiegelde Tommy de toehoorders voor. Een kop koffie is ideaal om mensen te ontmoeten, verbindingen te leggen en nieuwe ideeën te bedenken. Daarom dus ook Nationale Koffiedag, hetgeen nog eens werd benadrukt in een korte presentatiefilm.

,,Leuk om nu te weten dat Nederland in de top drie staat van landen waarvan inwoners de meeste koffie drinken”- Paul (De Bondt Publishing)

Interactief

De bezoekers werden daarna verrast op een interactief element, het spel ‘Wheel of Fortune’. Onder leiding van teamcaptains Anko, Mariska en Jorden werd gestreden om de Nationale Koffiedag Beker. Na een spannende strijd trok het team van Mariska aan het langste eind en kon Edwin Prins (Wesotronic) de wisselbeker mee naar kantoor nemen. Het evenement werd afgesloten met een informeel gedeelte, dat vanwege het mooie weer buiten kon plaatsvinden. ,,We kijken terug op een zeer geslaagde dag”, aldus Mariska. ,,Volgend jaar geven we dus zeker een vervolg aan dit leuke initiatief!”