Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Natuurlijk worden veel vragen vaak gesteld. En wij beantwoorden ze elke keer weer net zo graag. Maar wil je liever eens zelf het een en ander lezen, kijk dan in onderstaand overzicht. Daar geven wij antwoord op de meest voorkomende vragen. En staat jouw vraag er niet bij of wil je toch nog iets bespreken? Geen probleem. Dan neem je gewoon contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt.

Hoe kies ik de juiste koffieautomaat?

Bij de koffieautomaat is er keuze uit: bonenkoffie, freshbrew en vriesdroog. Welke het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal zaken zoals:

 • Hoeveel tijd is er om koffie te drinken?
 • Hoeveel mensen drinken gelijktijdig koffie?
 • Hoeveel koffie wordt er per dag gedronken?
 • Welke smaak koffie vind je lekker?
 • Welke variaties koffie wil jij?
 • Moet er een aparte heetwateruitgifte komen?
 • Wat voor koffie wil ik aan mijn medewerkers en klanten serveren?
 • Vind ik duurzaamheid en fairtrade belangrijk?

Werk je met medewerkers die op vaste momenten pauze hebben, dan moet er snel veel koffie gezet kunnen worden. In dat geval is een vriesdroogautomaat heel geschikt. Gaat het juist de hele dag door om steeds maar een paar kopjes per keer, dan kan een bonenautomaat een goede keuze zijn. En daarbij is smaak ook een belangrijke en vaak lastige factor . Want wat jij lekker vindt, daar denken jouw collega’s, medewerkers of klanten misschien heel anders over. Om dan toch de juiste koffie te kiezen, adviseren wij vooral: ga eens de koffie proeven met de koffieleverancier in jouw regio. Hij zal je adviseren welk type automaat en wat voor soort koffie geschikt is en kan met verschillende instellingen en koffievarianten de smaak creëren die jou en de mensen om jou heen heel goed zal bevallen. Want koffie drink je tenslotte samen.

Help mij de juiste koffieautomaat te kiezen

Hoe kies ik de juiste koffie?

Over smaak valt niet te twisten. En dus stellen wij de koffiemachine af op jouw wensen. Dit is in eerste instantie afhankelijk van het type koffieautomaat dat je hebt. Voor een goede werking daarvan moet je de koffie kiezen die daarbij hoort. Bij het installeren zal de koffieleverancier het precies naar jouw smaak en jouw wensen instellen. En natuurlijk zal hij ook adviseren welke soorten koffie er geschikt zijn voor die automaat, passend bij jouw smaak en de situatie in het bedrijf.

Weten welke van onze koffiesoorten het beste bij jou past? Vul dan onze koffiecheck in en ontdek in 4 simpele stappen jouw koffie!

Doe de koffiecheck

Wat voor soort koffieautomaten zijn er?

Er zijn veel verschillende systemen voor het automatisch zetten van koffie zoals vriesdroog-, freshbrew- en bonenautomaten. De belangrijkste verschillen hebben we hier voor je op een rij gezet. En wil je liever persoonlijk advies of gewoon het verschil zelf eens proeven? Neem dan contact op met de Fortune-ondernemer in jouw regio.

Kan ik de koffie zelf bestellen of automatisch elke maand laten komen?

Bij Fortune kun je het allebei doen, net wat jij prettig vindt. Onze koffieleveranciers zijn altijd vlakbij, dus als de koffie op is, kan het direct besteld worden. Maar natuurlijk is het ook heel handig om het standaard op een vast moment te laten komen; onze adviseurs weten uit ervaring hoeveel nodig is en zorgen dat ze jouw bedrijf snel leren kennen. Zo hoef je nooit zonder voorraad te zitten. En wil je het gewoon helemaal zelf regelen, dan bestel je de koffie, thee en andere benodigdheden eenvoudig via onze webshop.

Hoe ontstaan storingen aan mijn koffieautomaat?

De meeste storingen ontstaan door te hard drinkwater. Daarom zal jouw koffieleverancier je ook adviseren om een kalkfilter in de automaat te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de instellingen juist zijn en dat je de goede koffiesoort gebruikt. Is dat allemaal ingesteld en geadviseerd door een van onze Fortune-ondernemers, dan kun je ervan uitgaan dat dat geen probleem is. Heb je toch een storing? Controleer dan het volgende:

 • Staat de waterkraan of de toevoer van het waterfilter open?
 • Is de koffieautomaat regelmatig schoongemaakt?
 • Is een van de onderdelen misschien versleten?

Bel vervolgens de koffieleverancier van Fortune in jouw regio. Hij zal je wellicht al direct telefonisch kunnen helpen en komt anders zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen 1 werkdag, bij jou langs om de storing te verhelpen.

Wat doet Fortune Coffee op het gebied van Fairtrade en het milieu?

Wij zijn heel bewust van onze ecologische voetafdruk en doen ook veel om die zoveel mogelijk te beperken. Zoals duurzame koffie in aluminiumvrije verpakkingen, regioadviseurs zodat we zo min mogelijk reisafstanden hebben en nog veel meer. Al onze initiatieven om bij te dragen aan een beter milieu en betere leefsituatie voor anderen staan vermeld op onze Duurzaamheidspagina.

Hoeveel verwijderingsbijdrage moet ik betalen?

Als leverancier van professionele apparatuur zijn we verplicht een verwijderingsbijdrage in rekening te brengen bij de aanschaf van een koffiemachine. De tarieven hiervoor zijn:

 • Automaat zonder koeling < 100 kg € 3,00
 • Automaat zonder koeling >100 kg € 7,50
 • Automaat met koeling <100 kg € 7,50
 • Automaat met koeling >100 kg € 12,50

Kan ik bij Fortune Coffee mijn huidige koffieautomaat inruilen?

Heb je al een koffieautomaat maar is die aan vervanging toe? Dan ruil je de oude in voor een nieuwe. Een oude automaat kan door slijtage koffie van mindere smaak geven en geeft zelfs risico’s op kortsluiting of lekkage. Om dat te voorkomen, en vooral om altijd goede koffie te kunnen drinken, betalen wij jou een recyclepremie voor de oude automaat. Zo kun je bij ons een nieuwe koffieautomaat uitkiezen waarna je weer heerlijk goede koffie zet. De oude onderdelen die nog bruikbaar zijn, worden door ons of andere leveranciers weer gerecycled. Zo draag je ook met jouw oude automaat bij aan een beter milieu.

Wil je weten hoeveel jouw oude koffieautomaat nog waard is? Maak dan een afspraak met een van onze Fortune-ondernemers.

Hoeveel calorieën zitten er in koffie?

Koffie zonder suiker en melk
Bekertje 150 cc = 1,4 kcal per consumptie

Koffie met suiker
Bekertje 150 cc = 21,4 kcal per consumptie

Cappuccino zonder suiker
Bekertje 150 cc = 28,4 kcal per consumptie

Wiener melange
Bekertje 150 cc = 68 kcal per consumptie

Chocolademelk
Bekertje 150 cc = 76,8 kcal per consumptie

Ice Cappuccino
Bekertje 150 cc = 55 kcal per consumptie