Koffie als haarkleur, een mooie tip voor jouw volgende kappersbezoek

Leestijd: 3,5 minuut

Bij de kapper weet je dat je een heerlijk kopje koffie aangeboden krijgt. Maar wist je dat je daar ook prachtige koffiekleuren voor jouw haar kunt krijgen? Tal van bruintinten die dit seizoen heel trendy zijn, zijn geïnspireerd op de vele koffiesoorten. Een idee voor jouw volgende kappersbezoek?

Koffiekleuren als haarverf

Zelf leveren we al veel koffie aan kappers. Maar dat koffiekleuren ook in het assortiment haarverf zit, dat was voor ons ook even nieuw. Wees overigens gerust, die koffie leveren wij natuurlijk niet. Maar we vertellen je er wel graag over. Want net als dat we heel enthousiast zijn over koffie, zijn we dat ook over deze koffiekleuren!

Kleurblends

Wie wel eens de boeken met haarkleuren bij een kapper heeft gezien, weet dat de keuze daarin gigantisch is. En om het nog complexer te maken, worden vaak verschillende kleuren met elkaar gemengd. Zo ontstaan kleurblends, vaak helemaal afgestemd op die ene klant. En waarom ook niet? Wij leveren ook koffieautomaten waarbij je voor net wat meer melk, minder suiker of een sterkere koffie kunt kiezen…

De trend in haarkleuren: cappuccino

Maatwerk dus, dat geldt zeker ook bij kappers. En dus ook met de koffiekleuren die als haartint mogelijk zijn. Dit jaar is cappuccino als haarkleur een trend. Bijvoorbeeld als goudkleurige tinten op een warme bruine basiskleur of een cappuccino ondergrond met lichte, zeg maar latte, kleurschakeringen.

Natuurlijk, levendig, warm…

Koffie is natuurlijk een warme kleur. Niet zo raar dat het kappers inspireert om daarmee te variëren in haarkleuren. Van lichtbruin tot heel donker, voor vrijwel elke huidtint is er wel een koffiekleur die daarbij past. En kies je voor highlights of lowlights, dan krijg je een levendige schakering die er net zo aantrekkelijk uitziet als een goed gezette latte macchiato! Wil je een nog meer natuurlijk effect, dan kan dat met balayage waarbij een andere kleur als ‘vegen’ op het haar wordt gezet. Hiermee wordt het effect wat subtieler en dus natuurlijker.

Koffiekleur en heerlijke koffie bij de kapper

Welke haarkleur het meeste bij jou past en met welke techniek de haarverf het beste aangebracht kan worden, dat is natuurlijk aan de kapper. Die laten we jou daarin graag adviseren. Ieder z’n vak immers! Wij zijn er om ervoor te zorgen dat je bij de kapper ook heerlijke koffie of thee kunt drinken. Je wilt daar toch lekker relaxen en je in de watten laten leggen. Goede koffie en kappers gaan daarom prima samen. Of je het nu drinkt of laat opzetten…

Ook uitstekende koffie in jouw kapsalon?

Ben jij een kapper en wil je niet alleen een mooie koffiekleur in de haren van jouw klanten aanbrengen, maar ze ook echt goede koffie kunnen aanbieden? Dan regelen we dat voor je. Onze koffieleveranciers bevinden zich in heel Nederland en er is er dus ook altijd een dichtbij jouw kapsalon. Vraag hem gerust eens langs te komen. Hij vertelt je dan alles over onze service en de vele mogelijkheden met de koffieautomaten. En natuurlijk laat hij je graag de koffiesmaken proeven. Wil je weten wat andere kappers van onze service vinden? Lees dan eens hun reacties in deze blogs:

Koffie in de kapsalon voor meer beleving - Meridiaan Hairstyling

Koffie bij de kapper, bij John's Hairstyling is dat Fortune Coffee

Kwaliteit en koffie in de kapsalon

Goede koffie verkoopt zichzelf, vanuit een kapperszaak in Groningen!


Labels: