Haar Wil, kapper in Zoetermeer, schenkt Fortune Coffee

Leestijd: 4 minuten

Bij Haar Wil zit je op alle fronten goed; in 2019 werd ze gekozen tot ‘Beste kapper van Zoetermeer’ en ze schenkt elke klant graag een lekker kopje koffie. Van Fortune Coffee natuurlijk. Zelf vindt ze dat niet meer dan logisch, want ‘wat heb je nu aan vieze koffie?!’

Echt lekkere ‘automatenkoffie’

In 2019 vroeg Indebuurt.nl Zoetermeer wie daar de beste kapper was. En Haar Wil werd veruit het meest genoemd. Een mooie prestatie, zeker ook omdat haar klanten zo lovend over haar spraken. Maar ook haar koffie blijft niet onopgemerkt; haar klanten zijn steeds weer verrast dat haar ‘automatenkoffie’ echt lekker is!

Tweedehands

Drie jaar geleden begon Wil van Ederen voor zichzelf. Dat ze in haar eigen kapsalon Haar Wil ook lekkere koffie zou schenken, sprak voor zich. Als beginnend ondernemer vond ze via-via een tweedehands koffiemachine. Dat leek een prima deal, maar de automaat ging al snel stuk.

“Niets voor u”

Wil ging op zoek naar een koffieleverancier die de automaat ging maken. Maar wie ze ook belde, ze werd overal afgewezen. “Niemand kon het maken maar wel wilden ze mij allemaal een abonnement verkopen. Of ze zeiden ‘Dat is toch niets voor u, deze koffieautomaten zijn alleen voor echt grote bedrijven. Haal maar een consumentenapparaat.’ Kwaad werd ik daarover, dat zou ik toch zeker zelf wel bepalen!”

Geen abonnement, wel gewoon koffie!

Een vriend tipte haar om Fortune te bellen, maar na alle afwijzingen was de moed Wil eigenlijk al in de schoenen gezonken. Ze kende Fortune Coffee wel van waar ze eerder had gewerkt. Die koffie vond ze lekker dus uiteindelijk belde ze op een vrijdagmiddag de koffieleverancier bij haar in de buurt. “Jan was heel vriendelijk en zou maandag langskomen. Hij repareerde de machine en ik hoefde alleen maar dat onderdeel te betalen. Ik vroeg of hij niet meer wilde, een abonnement verkopen net als alle anderen of zo. Maar daar doen ze niet aan bij Fortune, wel kon ik gewoon koffie kopen voor wat ik nodig had. Dat deed ik natuurlijk meteen!”

“Dan heb je mijn koffie nog niet geproefd!”

Sinds die tijd krijgen de klanten bij Haar Wil de koffie van Fortune Coffee. Als Wil ze vraagt of ze een lekker kopje koffie willen, twijfelen nieuwe klanten nog wel eens omdat het ‘automatenkoffie’ is. Haar antwoord is altijd ‘Dan heb je mijn koffie nog niet geproefd!’ En steeds weer reageren haar klanten verrast. “Oh, jij hebt echt lekkere koffie zeggen ze dan! Maar dat is toch logisch, wat heb je nu aan vieze koffie?!”

De koffiemachine

De koffieautomaat doet het nog steeds. Soms moet er wat aan gesleuteld worden, maar tot nu toe schenkt Wil nog steeds de lekkerste koffie, cappuccino en andere smakelijke koffiedranken. “Het is wel een oudje, dus binnenkort zal ik echt wel een nieuwe koffiemachine moeten kopen. Maar die komt dan zeker bij Fortune Coffee vandaan!”

Na de lockdown

Tijdens de lockdown door corona moest ook Wil haar zaak sluiten maar nu is ze gelukkig weer open. Alles gaat volgens de richtlijnen maar haar klanten genieten nog steeds van heerlijke koffie. “Die kopjes gaan direct daarna in de vaatwasser waar ze heet gewassen worden. Dat gaat prima en de meesten nemen nu toch weer een lekker kopje koffie als ze bij mij in de kapsalon zijn.”

Verras ook jouw klanten met echt lekkere koffie!

Wil jij net als Wil ook jouw klanten verrassen met echt lekkere koffie? Neem dan contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt. Ze zijn verspreid door heel Nederland dus er is er altijd een dichtbij en elk staat voor net zo’n persoonlijke service als waar Wil zo door werd verrast. En de koffie? Die is natuurlijk altijd heel erg goed!

Labels: