Koffiekleuren in het interieur

Leestijd: 3,5 minuten

Koffie op de muur? Het klinkt niet als een goed idee, maar als kleur is het toch echt een aanrader. Koffiebruin, espresso of liever een lichtere tint bruin, zoals een latte machiato? Koffiekleuren in het interieur bieden veel mogelijkheden en zorgen voor warmte in huis en op het werk.

Ruim palet aan koffietonen

Net als in de soorten koffie zijn er ook veel variaties in de koffiekleuren. Van lichtcrème tot donkerbruin, van elke koffievariant bestaat wel een tint bruin. Voldoende keus dus en dat is wel zo prettig, want er is dan altijd een kleur die jou aanspreekt en past bij de rest van jouw interieur. En door dat ruime palet aan koffietonen is er ook onderling veel te combineren. Zo kun je in jouw interieur een sterk contrast in koffiekleuren aanbrengen of juist de subtiele nuances opzoeken. Net wat jij mooi vindt!

Op de muur of in meubels, gordijnen of accessoires

Overigens hoef je voor bruin in het interieur niet altijd een pot verf erbij te pakken. Je kunt het ook laten terugkomen in een behang, gordijn of andere raamdecoratie en natuurlijk in meubels en accessoires. Rustieke meubels van donker hout, rotan stoelen of vloerkleden, houten jaloezieën of zachte kussentjes in bruin… Er is zoveel mogelijk!

Koffiebruin met goud

Ook mooi; koffiebruin met goud. Dat combineert altijd! Of dat nu subtiele goudaccenten zijn in bijvoorbeeld een gouden fotolijstje of mooie spiegel met gouden lijst. Of liever een behang in goudtint dat van de muur afknalt. Goud met bruintinten is altijd goed, en je kunt het net zo opvallend of genuanceerd maken als jij prettig vindt.

Zorg voor nuances

Net als dat je teveel koffie kunt drinken kun je ook teveel koffiebruin in het interieur hebben. En dat is natuurlijk nooit goed. Bij teveel bruin oogt een interieur al snel wat stoffig en oubollig. Kies daarom voor nuances of accenten en zorg voor een rustige basis. Zoals wit bijvoorbeeld. Een paar witte wanden of een witte vloer maakt een interieur neutraal en zorgt dat het groter lijkt. Wit reflecteert immers het licht. Een bruine wand daarbij of bruine meubels of accessoires doen het dan juist weer heel goed.

Koffie, bij elke woonstijl

Modern of vintage tot landelijk of industrieel, welke woonstijl jouw voorkeur ook heeft, er past altijd wel een koffiekleur bij. Het gaat immers vooral om de combinaties die je maakt. Met de kleuren op de muren en vloeren en met jouw keuze in meubels, accessoires en zelfs planten.

Een lekkere kop koffie in jouw sfeervolle interieur met koffiebruin?

Ben je op zoek naar inspiratie voor een tint koffiebruin in jouw interieur? Dan raden we je aan eens op internet rond te speuren of een interieurstylist bij een woonwinkel te bezoeken. Is het interieur van jouw bedrijf helemaal naar je zin maar wil je daar graag wel een lekkere kop koffie drinken? Dan kun je het beste contact opnemen met een van onze koffieleveranciers. Want met koffietinten zullen ze je niet veel verder kunnen helpen, maar met het vinden van de lekkerste koffiesoort zeker wel!

Labels: