Koffie maken op het werk – behind the machine

Leestijd: 4 minuten en 20 seconden

Koffie maken op het werk, dat is vaak niet meer dan een druk op de knop. Toch? Nou, eigenlijk gebeurt er achter die knop heel veel. Automatisch, want dat regelt de koffieautomaat. Maar voordat het zover is, heb jij samen met jouw koffieadviseur eerst bepaald wat de juiste koffieverhouding is. Zodat de koffie precies smaakt zoals jij die lekker vindt. Hoe dat werkt? Dat leggen wij uit!

Jouw koffie, altijd naar wens

De voorkant van een koffiemachine is vanzelfsprekend heel belangrijk; daar maak jij jouw keuze tussen een gewone kop koffie, een latte macchiato of bijvoorbeeld een espresso. En bij sommige automaten kun je dan nog aangeven hoe sterk de koffie moet zijn en of er bijvoorbeeld meer of minder melk bij moet. Koffie naar wens dus. Maar daarvoor moet aan de achterkant, of eigenlijk in de binnenkant, wel het een en ander geregeld worden. De koffieadviseur doet dat voor jou, en in overleg met jou. Er zijn namelijk heel veel instellingen mogelijk en de koffieadviseur zorgt ervoor dat de automaat zo ingesteld wordt dat jullie koffie precies naar wens is.

Van koffiemachine bestellen tot instellen, zo werkt het

Bestel jij een koffieautomaat voor op het werk, dan wordt die bij jouw regionale koffieadviseur bezorgd. Je adviseur gaat daar eerst mee aan de slag; hij zorgt ervoor dat de basisinstellingen goed staan zodat die geleverd kan worden. Staat de automaat eenmaal op de juiste locatie, dan is die nog niet klaar voor gebruik. De koffieadviseur zal een waterfilter en waterstop installeren en instellen, zodat de waterkwaliteit constant is en eventuele storingen niet uitmonden in een lekkage. Vervolgens wordt de koffieautomaat ingesteld. Meestal kiest de adviseur voor een aantal standaard instellingen waarbij hij alvast rekening houdt met de voorkeuren die de klant aangeeft. Zoals iets minder water bij de koffie of een wat grovere maling voor sterkere koffie, of juist wat meer melk bij de cappuccino bijvoorbeeld. Na een paar dagen waarin de klant de koffieverhoudingen heeft kunnen proeven, komt de adviseur terug om de instellingen verder aan te passen. Voor nog sterkere koffie bijvoorbeeld, of juist iets milder. Net wat nodig is. En net zo vaak als nodig is, want we gaan door totdat de koffie in jouw glas helemaal naar wens is.

Geprogrammeerd op de juiste verhouding van koffie, water en maling

Dat instellen van de koffiemachine gebeurt achter de deur waarop je zelf jouw keuze voor je koffie maakt. Eigenlijk vertelt de koffieadviseur daarmee wat de gewenste koffieverhouding is. Zoals je thuis precies weet hoeveel scheppen koffie nodig zijn per kop, zo programmeert hij de machine op hoeveel koffie nodig is, hoeveel water, welke temperatuur en welke maling voor de kopjes koffie bij jullie op het werk. En heb je hier vragen over? Stel ze dan gerust! De koffieadviseur kan jou bijvoorbeeld vertellen hoeveel milliliter er ongeveer in een kopje koffie gaat en met hoeveel scheppen koffie per kop je de instellingen kunt vergelijken.

Verschillende koffieautomaten

Of je nu een koffieautomaat met bonen hebt of een koffieautomaat voor filterkoffie, de manier van koffiezetten is min of meer hetzelfde. Behalve dat voor bonenkoffie de bonen altijd per kopje koffie versgemalen worden in de koffieautomaat. Maar verder wordt in elke koffieautomaat de gemalen, versgemalen of gevriesdroogde koffie onder druk samengevoegd met heet water. In de verhouding die jij samen met jouw regionale koffieadviseur hebt bepaald. Omdat je zo het kopje verse koffie krijgt, die jij en jouw collega’s het allerlekkerste vinden.

De lekkerste koffie bij jou op het werk? Dat regelt Fortune Coffee voor je!

Een koffieautomaat op het werk zorgt er dus weliswaar voor dat de koffie automatisch wordt gezet, maar achter de schermen is het zo ingesteld dat het echt jullie kopje koffie is. Voor elk bedrijf en voor elke smaak hebben wij daarvoor een koffiemachine. En vlakbij jou ook een regionale koffieadviseur die je daarin adviseert en de automaat naar wens instelt en onderhoudt. Hoe je de lekkerste koffie op het werk maakt? Dat regelen wij dus voor je. Zodat jij alleen nog maar jouw koffie hoeft te kiezen en te genieten. Prima deal toch?

Labels: