De voordelen van een waterautomaat op je werkplek

Leestijd: 3,5 minuut

Een waterautomaat op de werkplek is niet alleen een handige voorziening; het zorgt ook dat werknemers zich beter voelen en beter kunnen presteren! Een mens bestaat voor ongeveer 60% uit water. Het is daarom geen verrassing dat zelfs lichte uitdroging al kan leiden tot verminderde concentratie en vermoeidheid. Onderzoeken laten zien dat als je al voor 1% uitdroogt, je maar liefst 12% minder productief bent. 3 tot 4 procent uitdroging zorgt voor een daling van 25 tot 50 procent van je productiviteit. Ons lichaam heeft water nodig om optimaal te functioneren. Vooral op de werkvloer, waar focus en concentratie de sleutel zijn tot succes, is hydratatie van essentieel belang. Laten we eens duiken in de geweldige voordelen die het biedt voor zowel werknemers als werkgevers.

Water drinken stimuleert Hydratatie

Een waterautomaat op de werkplek maakt het gemakkelijker dan ooit om gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Met een waterautomaat binnen handbereik kunnen werknemers zich de hele dag door verfrissen, waardoor ze energiek en klaar zijn om de uitdagingen aan te gaan. Een waterautomaat biedt een constante aanvoer van water en moedigt medewerkers aan regelmatig te drinken, wat essentieel is voor hun welzijn en de algemene sfeer op kantoor.

Water drinken verhoogt Productiviteit

Hydratatie is de sleutel tot topprestaties! Gehydrateerde werknemers zijn alerter, scherper en kunnen zich beter concentreren op hun taken. Met een waterautomaat op de werkplek kunnen werknemers hun productiviteit naar nieuwe hoogten stuwen terwijl ze zich fris en energiek voelen.

Gezondheid en Welzijn Voorop

Het belang van water gaat verder dan alleen de directe impact op je productiviteit. Regelmatig water drinken is een eenvoudige, maar effectieve manier om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het bevordert niet alleen de spijsvertering en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, maar draagt ook bij aan een gezonde huid en een sterk immuunsysteem. Door als werkgever het belang van hydratatie te benadrukken, toon je niet alleen dat je investeert in het werk dat gedaan wordt, maar ook in de gezondheid van de mensen die er werken.

Milieuvriendelijk Alternatief

Weg met de bergen wegwerpplastic! Met een waterautomaat kunnen werknemers hun herbruikbare flessen bijvullen, waardoor de hoeveelheid afval drastisch wordt verminderd. Een groene en duurzame keuze die niet alleen goed is voor het bedrijf, maar ook voor de planeet! En al helemaal als je gebruik maakt van herbruikbaar servies, zoals een mooi glas of een dopper.

Verbeterde werkplekcultuur

Een waterautomaat op de werkplek toont niet alleen zorg voor de gezondheid van werknemers, maar ook voor hun welzijn en comfort. Het draagt bij aan een positieve werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd en ondersteund voelen. Een waterautomaat op de werkplek is dus veel meer dan alleen een handige faciliteit. Het biedt talloze voordelen voor zowel werknemers als werkgevers, variërend van verbeterde gezondheid en welzijn tot een verhoogde productiviteit en een positieve werkomgeving. Investeren in een waterautomaat kan daarom een waardevolle stap zijn voor elk bedrijf dat streeft naar het welzijn en de tevredenheid van zijn werknemers.

Bekijk onze actie op de Bisina waterautomaten

Wij hebben een tijdelijke actie, namelijk € 50,- korting op een Bisina waterautomaat én 5 gratis Doppers! Wil je graag meer informatie over de waterautomaten? Neem dan contact op met jouw regionale Fortune koffieadvsieur. Hij of zij helpt je graag verder!

Labels: