Recept voor ijs met koffiesmaak

Leestijd: 2 minuten

In de zomer komt een lekkere verkoeling met koffiesmaak als geroepen. Daarom hebben wij voor jou een makkelijk maar heerlijk recept voor koffie-ijs gevonden. En het mooiste is: het kost maar 5 minuten om te bereiden! Hierna moet je nog wel even geduld hebben want het ijs moet ongeveer 8 uur in de vriezer voordat je ervan kan genieten.

Boodschappenlijst (voor 10 personen)

375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks óf 75 ml afgekoelde sterke koffie of espresso

Eventueel voor de liefhebber:
2 el koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria of amaretto) óf karamelsiroop

Wat heb je nog meer nodig?

Een handmixer om de ingrediënten te mengen en een diepvriesbak van ongeveer 1 liter.

Bereiding

Mooi, je hebt alles in huis en kan aan de slag! Voeg de slagroom, gecondenseerde melk en espressopoeder of afgekoelde koffie in een kom en klop dit mengsel ongeveer 5 minuten stijf met de handmixer. Voeg eventueel de likeur of siroop met een smaakje toe. Schep het mengsel in de diepvriesbak en dek dit af met een deksel of keukenfolie. Leg hierna de bak in de vriezer en wacht ongeveer 8 uur.

Maak je koffie-ijs af

Maak van je zelfgemaakte ijs iets bijzonders door het te ‘pimpen.’ Voeg bijvoorbeeld stukjes brownie toe, witte chocoladesnippers of verse frambozen.

Genieten maar!

Haal de bak een kwartier voordat je het ijs wil eten uit de vriezer zodat het een beetje zacht wordt. Dan is je zelfgemaakte schepijs met koffiesmaak eindelijk klaar om geproefd te worden! Nodig je vrienden en familie uit en geniet samen. Of hou het lekker voor je zelf… ;-)

Ben je enthousiast geraakt en wil je nog meer genieten van een koele koffielekkernij? Lees dan ons blog over ijskoffie eens!

 

Meer blogs over koffierecepten:

Recepten om zelf d elekkerste ijfskoffie te maken

Kerstkoffie om van te genieten; kerstrecepten voor koffie

Labels: