Fortune Cup-spel; voor nieuwe energie tijdens de koffiebreak op kantoor

Leestijd: 3 minuten

Zak je wat in tijdens de werkdag? Lijkt het nog uren te duren voordat je de computer afsluit? Of komt er gewoon niets zinnigs meer uit je handen? Dan is het tijd voor het Fortune Cup-spel! Even wat afleiding zodat je nieuwe energie opdoet en een frisse blik krijgt. Want daarmee kun je weer uren vooruit en lekker aan de slag. Zullen we beginnen?

Benodigdheden

Net als het eerdere kantoorspel, Fortune-ball, is ook dit spel gemakkelijk voor te bereiden. Gewoon met de materialen die je toch wel op kantoor vindt, in de voorraadkast en bij de koffiecorner. Om het Cup-spel te spelen, verzamel je de volgende artikelen:

  • Dun touw van ongeveer 1 meter
  • 4 of 5 koffiebekers
  • Stift of marker
  • Post-its
  • Plakband

Samen met collega’s

Het Fortune Cup-spel kun je alleen spelen, maar erg gezellig of inspirerend is dat niet. Zoek daarom een maatje of wat meer medespelers onder jouw collega’s en tref de voorbereidingen. Als je met meer speelt, heb je precies dezelfde materialen nodig. Je zult alleen wat meer propjes van de Post-its moeten maken.

Zo bereid je het kantoorspel voor

Voor het spel start, schrijf je eerst op elke koffiebeker een getal tussen de 1 en 10. Welk getal dat is maakt niet uit, het getal staat voor de punten die je met dit spel kunt verdienen. Bevestig vervolgens de bekers aan het touwtje met het plakband of maak er een klein gaatje in en schuif ze op het touwtje. Hang ze zo op dat je later een propje in de koffiebeker kunt mikken. Dus allemaal aan dezelfde kant. Vervolgens hang je het touwtje met bekers op ooghoogte aan de muur of tussen de deurposten. Maak per persoon 5 balletjes van de Post-its. Doe om elk balletje plakband zodat ze wat zwaarder zijn, anders kun je er niet mee gooien.

Word jij de koffiekoning van de dag? Of breng je vandaag alle koffie rond?

Dan is het tijd voor wat fun! Sta op 2 meter afstand en probeer de Post-it-balletjes in de bekers te gooien. Voor elke keer dat je raak gooit, verdien je de punten die op het bekertje geschreven staan. Spreek vooraf af hoeveel rondes je speelt. Wie na alle speelrondes de meeste punten bij elkaar heeft gegooid, is de koffiekoning van de dag. Verlies je, dan ben jij degene die jouw collega’s deze dag van koffie en thee voorziet.

3, 2, 1….. Gooien maar!

Gedachten op nul, focus op de koffiebekers en je kunt beginnen! Juist door even je gedachten los te laten kun je weer nieuwe energie opdoen. Zodat je na de overwinning, of een dramatisch verlies natuurlijk, weer fris en met nieuwe ideeën verder kunt. Koffie verbindt, bij de koffieautomaat maar zeker ook via zo’n kantoorspelletje zo nu en dan tussendoor. Tijd voor het Fortune Cup-spel dus, om zo weer samen hard aan de slag te gaan.

 

Meer koffie-tips lezen?

Recept voor ijs met koffiesmaak

Zo maak je de leukste koffiecorner op kantoor

Labels: