Goede koffie op school, met de Dag van de Leraar

Leestijd: 4 minuten

 

Op de Dag van de Leraar, elk jaar op 5 oktober, worden leraren wereldwijd in het zonnetje gezet. Een moment waarop wordt stilgestaan bij het immens belangrijke werk dat zij doen: de ontwikkeling van kinderen en volwassenen mogelijk maken en ze helpen groeien op elk vlak. Op zo’n dag, en eigenlijk ook op elke andere dag, kan de leraar wel een steuntje in de rug gebruiken. Met een goede boost om de dag te beginnen. En waar kan dat beter mee dan met goede koffie op school?

Meer onderwijs met het Oegandaproject

Op de Dag van de Leraar wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. Het is essentieel om zelfredzaam te worden en deel te nemen aan de maatschappij. Het is niet voor niets dat we met Fortune Coffee het Oegandaproject sponsoren. Want via dit project kunnen de kinderen van de koffieboeren die daaraan deelnemen, weer naar school en worden de omstandigheden in huis beter waardoor ze daar hun huiswerk kunnen maken. Het lijken misschien kleine veranderingen, maar het maakt een wereld van verschil voor de kinderen en hun toekomst. En dat verschil kan niet gemaakt worden, als er geen leraren zijn.

Het verschil maken, ook op scholen in Nederland

Dichterbij zetten ook de leraren in Nederlandse scholen zich elke dag weer in voor de kinderen. Het lijkt misschien minder ingrijpend dan in Oeganda, maar ook hier maken zij vaak genoeg het verschil voor een kind. Door het op te merken, aandacht te geven, te stimuleren of op een ander manier positieve invloed uit te oefenen. Want behalve dat ze kinderen leren lezen, schrijven en rekenen, zorgen ze er ook voor dat ze zich kunnen ontwikkelen als mens. Dat ze ontdekken wie ze zijn, hoe ze omgaan met anderen en wat hun talenten zijn. Ongelooflijk belangrijk werk waar we misschien wel te weinig bij stilstaan.

Stuiterende kleuters of dwarse pubers

En behalve dat het belangrijk werk is, is het ook zwaar werk. Of je nu voor een klas stuiterende kleuters staat of een groep dwarse pubers, als leraar sta je op elk moment ‘aan’. Vandaar dat we ook bij veel scholen de koffieautomaten en koffie en thee leveren. Zodat elke leraar voordat de dag begint, even op kan starten met een goede kop koffie. Samen met de collega’s de dag doornemen en zichzelf voorbereiden voor een nieuwe schooldag. Een kop koffie is daarbij onmisbaar!

Koffie voor grote groepen mensen

Op scholen vinden ook vaak bijeenkomsten plaats met grotere groepen. Zoals ouderavonden, kerstvieringen en natuurlijk de bekende eindmusicals. Momenten waarop er ineens een veel grotere groep mensen van koffie en thee voorzien wil worden. Met de koffieautomaten die wij leveren, zorgen we dat ook dat mogelijk is. We hebben namelijk automaten die heel snel veel koffie zetten en waar bijvoorbeeld ook koffiekannen mee gevuld kunnen worden. Ideaal voor die drukke momenten waarop de leraren al hun handen vol hebben aan allerlei andere bezigheden en geen tijd hebben om een paar honderd kopjes koffie te zetten.

Koffie en koffieautomaten voor basisscholen en scholengemeenschappen

Of het nu de koffie voor een basisschool is, zoals deze uit Hendrik-Ido-Ambacht, of voor een scholengemeenschap, wij leveren de automaten en de koffie die daarbij passen. En die ook lekker gevonden wordt, zoals wel blijkt op ouderavonden waar de koffie nu schoon op gaat in plaats van dat er halflege bekertjes koffie blijven staan. Met onze service en kwaliteit zorgen we ervoor dat de leraren en het onderwijsondersteunend personeel steeds weer met smaak van hun kopje koffie kunnen genieten. Want dat verdienen ze. Niet alleen op de Dag van de Leraar, maar op elke dag van het (school)jaar!

Ook uitstekende koffie op jullie school?

Wil jij op jullie school ook kunnen genieten van uitstekende koffie en kunnen vertrouwen op de persoonlijke service van een koffieleverancier uit de buurt? Neem dan contact met ons op, die koffieleverancier komt dan snel eens vrijblijvend kennismaken.

Labels: