Koffieproject in Oeganda

Hoofdsponsor

Fortune Coffee sponsort sinds 2010 het koffieproject van de Focusplaza Foundation, in samenwerking met de Uganda Child Care Foundation (UCCF). 200 boeren hebben elk 300 koffieplanten gekregen en worden begeleid via scholing, gereedschap, grondbewerking en het planten. Daarnaast is er ook een koffieopslagloods gebouwd, het Hope Coffee Business Center, waar ze de opbrengsten van de oogst kunnen opslaan en klaarmaken voor verdere distributie. De afzet van de koffie wordt gegarandeerd door de Uganda Coffee Development Authority (UCDA).
 

Perspectief en scholing

Met dit project krijgen de gezinnen weer perspectief en de mogelijkheid om zelf in hun onderhoud te voorzien. Een luxe die voor velen niet is weggelegd. In de provincie Rakai waar dit project plaatsvindt, heeft het aidsvirus veel slachtoffers gemaakt. De gezinnen die geholpen worden bestaan onder andere uit pleeggezinnen die wezen opvangen en eenoudergezinnen. Behalve dat elk gezin via dit project weer zelfvoorzienend wordt, biedt het UCCF ook concrete steun doordat het scholing voor de kinderen weer mogelijk maakt.

Ruim 200 koffieplantages

Inmiddels zijn al verschillende franchiseondernemers van Fortune Coffee in Oeganda geweest om het project te bezoeken en mee te helpen met de oogst. Met de 300 koffieplanten hebben nu ruim 200 boeren hun eigen koffieplantages opgebouwd en kunnen de kinderen naar school. Het project levert zo een essentiële bijdrage aan het verbeteren van hun levensomstandigheden en toekomstperspectief.

Goede, eerlijke koffie

Niet alleen willen wij onze klanten dagelijks van goede, verse koffie voorzien, wij willen er ook voor zorgen dat de leveranciers een goede en eerlijke boterham kunnen verdienen aan de productie van de koffiebonen. Wij zetten ons in om deze koffieboeren te helpen om van hun koffieplantages een succes te maken en we werken samen met leveranciers die voldoen aan onze strenge criteria voor zowel kwaliteit als maatschappelijke verantwoordelijkheid. En dat proeft u in onze koffie.

Kalimi Coffee

Sinds begin 2018 is de opbrengst van de plantages in Oeganda voldoende om op te nemen in een nieuwe melange: de Kalimi Coffee. De Kalimi Coffee is vernoemd naar Betty Kalimi, een koffieboerin uit Oeganda. Betty, weduwe en moeder van zes kinderen, is één van de inmiddels 1.000 koffieboeren in Oeganda die via de Focusplaza Foundation een eigen koffieplantage startte. En met succes! Ze begon in 2010 met 300 planten en heeft dit in de afgelopen jaren uitgebreid tot een koffieplantage met 550 koffieplanten, die haar in het laatste seizoen 254 kilo koffiebonen opbracht. Dankzij deze plantage kan Betty onder andere haar kinderen naar school laten gaan.

Meer weten over deze koffiebonen uit Oeganda? Bekijk dan de productpagina van de Kalimi Coffee.

Kalimi Coffee