Koffieproject in Oeganda

Hoofdsponsor

Fortune Coffee steunt sinds 2010 als hoofdsponsor het koffieproject van de Uganda Child Care Foundation (UCCF). 200 boeren hebben elk 300 koffieplanten gekregen en worden begeleid via scholing, gereedschap, grondbewerking en het planten. Daarnaast is er ook een koffieopslagloods gebouwd, het Hope Coffee Business Center, waar ze de opbrengsten van de oogst kunnen opslaan en klaarmaken voor verdere distributie. De afzet van de koffie wordt gegarandeerd door de Uganda Coffee Development Authority (UCDA).

 

Perspectief en scholing

Met dit project krijgen de gezinnen weer perspectief en de mogelijkheid om zelf in hun onderhoud te voorzien. Een luxe die voor velen niet is weggelegd. In de provincie Rakai waar dit project plaatsvindt, heeft het aidsvirus veel slachtoffers gemaakt. De gezinnen die geholpen worden bestaan onder andere uit pleeggezinnen die wezen opvangen en eenoudergezinnen. Behalve dat elk gezin via dit project weer zelfvoorzienend wordt, biedt het UCCF ook concrete steun doordat het scholing voor de kinderen weer mogelijk maakt.

Ruim 200 koffieplantages

Inmiddels zijn al verschillende franchiseondernemers van Fortune Coffee in Oeganda geweest om het project te bezoeken en mee te helpen met de oogst. Met de 300 koffieplanten hebben nu ruim 200 boeren hun eigen koffieplantages opgebouwd en kunnen de kinderen naar school. Het project levert zo een essentiële bijdrage aan het verbeteren van hun levensomstandigheden en toekomstperspectief.

Goede, eerlijke koffie

Niet alleen willen wij onze klanten dagelijks van goede, verse koffie voorzien, wij willen er ook voor zorgen dat de leveranciers een goede en eerlijke boterham kunnen verdienen aan de productie van de koffiebonen. Op dit moment is de opbrengst van de plantages in Oeganda nog niet voldoende om in onze koffie op te nemen maar dat is vanzelfsprekend wel ons streven. Tot die tijd zetten wij ons in om deze koffieboeren te helpen om van hun koffieplantages een succes te maken en werken we samen met leveranciers die voldoen aan onze strenge criteria voor zowel kwaliteit als maatschappelijke verantwoordelijkheid. En dat proeft u in onze koffie.