Sociale verbinding op het werk, belangrijk voor werkgeluk en prestaties

Leestijd 4 minuten 

Twee jaar thuiswerken, ontelbare sessies via Teams of Zoom en online vrijmibo’s… Het was er allemaal ineens maar het werd er niet gezelliger op volgens veel werknemers. Elkaar echt in de ogen kunnen kijken, je collega gewoon tegenkomen en zonder schermen samenwerken blijkt heel belangrijk voor het werkgeluk en de prestaties.

Thuiswerken maakt minder gelukkig

Onderzoek1 uit februari 2021 toonde aan dat het thuiswerken een grote impact had op het werkgeluk van werknemers. Meer dan driekwart van de respondenten gaf aan dat ze het face-to-face en informele contact missen. 41% zei de emotionele ondersteuning van collega’s te missen. Ze ervaren minder werkvreugde, gaan minder op in het werk en missen de inhoudelijke en sociale diepgang. Kortom, door het thuiswerken waren de meesten minder gelukkig in hun werk.

5 uur of meer online

Het vele Zoomen zorgde voor een intensief gebruik van de digitale communicatiemiddelen: maar liefst 32% was ten tijde van het onderzoek 5 uur of meer per dag online. Logisch zou je denken. Maar daardoor was er ook steeds minder behoefte om zich aan te melden bij online activiteiten als die niet strikt noodzakelijk waren. Ofwel, die online borrels, een poging om ondanks het thuiswerken toch nog de sfeer in het team erin te houden, werden steeds minder populair.

Gelukkige werknemers, productievere werknemers

Het gevolg van het thuiswerken? De verbinding tussen collega’s nam steeds verder af wat z’n weerslag had op het werkgeluk. En dat heeft ongetwijfeld ook invloed op de werkprestaties gezien de al eerder aangetoonde connectie2 tussen werkgeluk en goede werkprestaties.

Rol werkgever

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, bij veel thuiswerken krijgt de werkgever een nog grotere rol. Het vergt meer energie en aandacht om ook dan een gezonde werkomgeving te creëren. Door die sociale contacten tussen de medewerkers te stimuleren en door oog te hebben voor eventuele mentale klachten en daar goed en zorgvuldig mee om te gaan.

Goed nieuws

Dat de balans tussen thuiswerken en fysiek op werk aanwezig zijn weer meer in evenwicht lijkt te komen, is goed nieuws voor iedereen. De sociale verbindingen die er op het werk als vanzelf al zijn, gewoon doordat je elkaar daar echt ziet en tegenkomt, zijn dus aantoonbaar ook heel waardevol. Het welbevinden van medewerkers wordt er positief door beïnvloed. En dat effect werkt door in alles op de werkvloer; van een gezellige sfeer en meer samenwerkingen tot betere prestaties.

Koffie verbindt

Bij Fortune Coffee zeggen we al heel lang dat koffie verbindt. En dat bleek zeker ook in de afgelopen jaren met al dat thuiswerken. Een kopje koffie thuis achter je beeldscherm was geen vervanging van een kop koffie samen bij een vergadering, tijdens een spontane ontmoeting bij de koffieautomaat of bij die gezamenlijke pauze op het werk. Hoe goed de koffie thuis misschien ook is, het persoonlijke en informele contact, elkaar in de ogen kunnen kijken en even kunnen bijkletsen doe je toch het beste echt samen. Offline. In het echt.

Verkiezing Koffiecorner van het jaar 2022

We mogen weer, back to work! En dat goede nieuws staat dan ook centraal in onze verkiezing voor de Koffiecorner van het jaar. Ook dit jaar zoeken we de leukste sociale ontmoetingsplek op het werk. Komt jullie koffiecorner hiervoor in aanmerking? Je kunt altijd meedoen! Meer over deze verkiezing lees je hier op onze site.

Alles voor een fijne koffiecorner op het werk

Bij Fortune Coffee zetten we ons in om die sociale verbinding op het werk mogelijk te maken, met goede koffie en alles wat nodig is voor een fijn koffiemoment. Zoals koffieautomaten die passen bij jullie wensen. Maar ook met duurzame accessoires voor bij de koffiecorner. Zodat de ontmoetingsplek van elk bedrijf, de koffieautomaat, weer de plek wordt waar alle collega’s zo graag komen. Wil je dat ook? De koffieleverancier bij jou in de buurt kan het voor je regelen.

 

*) Bronvermelding:

1) https://www.nyenrode.nl/nieuws/n/onderzoek-thuiswerken-verbinding-collega-s-werkgeluk-gedaald

2) https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3470734 

Labels: