Ondernemer bij Fortune Coffee, getraind vanaf de start

Leestijd: 4,5 minuut

Een kopje koffie uit een van onze koffieautomaten halen, is geen kunst. Maar zorgen dat die automaten geïnstalleerd worden, goed afgesteld qua smaak en altijd blijven werken, dat is een ander verhaal. Daar is wel wat kennis voor nodig. En die hebben onze ondernemers, omdat ze vanaf de start van hun Fortune-carrière goed getraind worden.

Veel koffie, thee en automaten, en dus ook veel kennis daarover

Ons aanbod is breed, in koffie, thee en in automaten. Superhandig, maar als ondernemer moet je wel overal vanaf weten. Hoe je de ene koffie van de andere kunt onderscheiden, hoe je zorgt dat die goed op smaak uit een automaat komt. Je moet weten welke koffiesoort je kunt adviseren als iemand vertelt wat voor koffie ze het liefst drinken. En natuurlijk moet je bekend zijn met koffieautomaten. En dat is best een klus met bijna 30 verschillende koffieautomaten in het assortiment.

Introductie- en specialisatietrainingen

Om die kennis op te doen, wordt elke ondernemer en elke medewerker die bij Fortune Coffee in dienst komt, uitgebreid getraind. Vanaf de 2e of 3e maand beginnen ze met de introductietraining. Die bestaat uit twee delen, elk van meerdere dagen gevolgd door een examen. Deze trainingen vinden plaats in het 1e jaar. Daarna zijn er vervolgtrainingen waarin de medewerker of ondernemer zich kan specialiseren zoals baristatrainingen. Ook zijn er verdiepingstrainingen over de automaten waardoor de medewerkers en ondernemers up-to-date blijven en altijd van de laatste ontwikkelingen in het assortiment en van de automaten zelf op de hoogte zijn.

Techniek en het assortiment

De techniek van de automaten, het assortiment en het franchiseconcept van Fortune Coffee staan centraal in de eerste training die zes dagen duurt. Hierna moet iedereen bekend zijn met alle producten en weten ze hoe elke automaat geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd moet worden. Of dat nu een bonen-, vriesdroog- of freshbrewkoffieautomaat is. En omdat we van het noorden van Groningen tot in het zuidelijkste puntje van Zeeland overal onze unieke Fortune-indruk willen achterlaten, wordt er ook veel aandacht aan ons concept zelf besteed.

Commerciële training

Het tweede deel van de introductietraining vindt zo’n half jaar later plaats en duurt vijf dagen. In deze overwegend commerciële training komen acquisitie, verkoopgesprekken en marketing aan bod. Vanwege corona hebben we deze training wel flink moeten aanpassen. Want het persoonlijke contact dat zo kenmerkend is voor Fortune, is nu minder vaak mogelijk. Zoals de ondernemers die met de koffiebeker een bedrijventerrein opgingen om bij nieuwe bedrijven in beeld te komen. Daarvoor bespreken we nu andere initiatieven. Ideeën die voldoen aan de regels van nu maar toch nog wel een persoonlijke touch hebben. Want dat past toch het meest bij ons merk en onze ondernemers.

Coaching

Net als elke andere training worden ook beide introductietrainingen afgesloten met een examen. En ook al zijn de trainingen intensief en pittig, toch slaagt het merendeel in een keer. Wie niet slaagt, gaat op voor een herkansing waarvoor ze eerst nog met een coach persoonlijk getraind worden. En met succes, tot nu toe is nog altijd iedereen geslaagd voor deze trainingen!

Feedback en input

Tijdens de trainingen vertellen we niet alleen, we luisteren ook heel veel. De ondernemers en medewerkers die elke dag in hun regio aan het werk zijn, vertellen ons hun verhalen en ervaringen. Waardevolle kennis die wij weer gebruiken als input en feedback voor onze trainingen. Om ze aan te passen of nieuw te ontwikkelen, net wat nodig is. Zo blijven de trainingen steeds in ontwikkeling en steeds actueel.

Wij zorgen dat de koffie blijft lopen, ook bij jullie bedrijf?

In elk bedrijf moet de koffie blijven lopen. En daar zorgen de mensen van Fortune voor. Goed getraind regelen zij alles van installatie tot en met onderhoud en eventuele reparaties. Zo kun je altijd rekenen op een lekker kopje koffie op het moment dat jij daar zin in hebt. Wil je ook zo’n betrouwbare koffieautomaat? Maak dan kennis met de koffieleverancier bij jou in de buurt.

Labels: