Fortune Coffee Franchise

De koffieleverancier, altijd bij de klant in de buurt

Fortune Coffee is een franchiseorganisatie waarvan het hoofdkantoor, de centrale organisatie, gevestigd is in Zoetermeer. Om onze klanten van een persoonlijke en snelle service te kunnen voorzien, is Nederland opgedeeld in verschillende regio’s. Zo is er altijd een franchiseondernemer, een koffieleverancier bij de klant in de buurt.

Snelst groeiende franchiseorganisatie

Bij Fortune Coffee hebben we passie voor koffie. Het spreekt dan ook voor zich dat kwaliteit en duurzaamheid essentieel is. Dat geldt voor de kwaliteit van koffie, de koffieautomaten, de relatie met de klant maar ook voor de ondernemer die Fortune in een regio vertegenwoordigt. Dankzij onze zorgvuldige selectie van franchiseondernemers en onze hoge eisen ten aanzien van kwaliteit en service hebben wij veel tevreden klanten die ons steeds weer bij anderen aanbevelen. Zo zijn we de snelst groeiende franchiseorganisatie in deze sector. Om dat zo te houden verwachten wij ook van onze franchiseondernemers passie voor koffie en een tomeloze inzet voor de klant.

Fortune-ondernemers

Een goed contact, een fijne samenwerking of een mooie deal. Het begint vaak met een eerste kennismaking tijdens een goede kop koffie. En daar kun jij aan bijdragen. Als Fortune-ondernemer waarin je deelneemt aan onze succesvolle franchiseformule en je verantwoordelijk bent voor jouw klanten en de resultaten van jouw regio. De klant heeft direct contact met jou en jij adviseert ze, geeft de gewenste service, verzorgt het onderhoud, levert de bestellingen en lost eventuele klachten en storingen zelf op. Daarnaast profiteer je van alle voordelen van onze formule, de gevestigde naam en de collectieve aanpak. Bij Fortune Coffee ben je een franchiseondernemer die samen met ons onderneemt. Omdat wij geloven dat je samen verder komt.

Het Total Business Concept van Fortune Coffee

Als franchiseondernemer bij Fortune Coffee profiteer je van een professionele organisatie en een goed doordacht Total Business Concept. Dat betekent dat alle onderdelen van de bedrijfsvoering zoals marketing, verkoop, administratie, et cetera integraal worden aangepakt. Zo werk je conform de afspraken die zijn vastgelegd in de franchiseovereenkomst en formulehandboeken.

Het Total Business Concept van Fortune Coffee bestaat onder meer uit:

 • Franchiseformule met een bekend merk, jarenlange ervaring, flexibiliteit, inspelend op nieuwe ontwikkelingen en waardevolle benchmarkanalyses
 • Kwalitatief hoogwaardige automaten onder eigen label
 • Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en uit voorraad leverbare producten
 • Beschermde regio (kerngebied van 7.500 bedrijven met de optie op een 2e kerngebied)
 • Inkoopbonus van 4% en een extra bonusstaffel
 • Gestructureerd franchiseoverleg en inspraak in de formule om zo gezamenlijk verder te komen en klanten steeds beter te kunnen bedienen
 • Landelijke reclame via de Stichting Promotie Fortune Coffee
 • Actuele website met een eigen webpagina voor elke franchiseondernemer
 • Herkenbare huisstijl op onder andere een bedrijfswagen, kleding en het promotiemateriaal
 • Gratis servicenummer
 • Trainingsprogramma bij de start met jaarlijks aanvullende trainingenOndersteuning aan franchiseondernemers bij Fortune Coffee

Wil jij ook bijdragen aan de groei van Fortune Coffee en het merk succesvol neerzetten in jouw regio? Dan leren we je graag kennen. Voldoe jij aan onze selectiecriteria dan ondersteunen we jou graag als franchiseondernemer met onder meer:

 • Persoonlijke en professionele begeleiding door onze formulemanager
 • Opleiding en training op commercieel, technisch en administratief gebied
 • Marketingondersteuning en benchmarkanalyses
 • Financieel en bedrijfseconomisch advies door onze formuleaccountant en financieel adviseur
 • Leads centraal verkregen via onder meer de website, het servicenummer 0800-1012, telemarketing en overige marketingactiviteiten
 • Handboeken voor o.a. de formule, tips, financiën, techniek, verkoop, etc.

Franchisefee Fortune Coffee

Behalve dat je qua capaciteiten en persoonlijkheid moet passen bij de Fortune-formule, vragen we ook een franchisefee van je. De entreefee bedraagt € 9.500,-. Dit is inclusief € 3.000,- voor een meerdaagse verkooptraining door een externe trainer. De duur van deze training is afhankelijk van jouw vooropleiding en het aanbod van het cursusprogramma. De franchisefee is 6,25% met een minimumbedrag van € 455,- per maand. Voor nieuwe franchisers in een nieuwe regio geldt de eerste twee jaren een lagere fee. Verder betaal je een maandelijkse reclamefee van 2% over de omzet met een minimum maandbedrag van € 200,- voor landelijke reclameactiviteiten en de website. Verder krijg je als stimulans een inkoopbonus van 4% en een extra bonus volgens een staffel. 

Franchise Trofee van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV)

Fortune Coffee is een erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) die de belangen van franchisegevers en –nemers behartigt. Als erkenning voor onze aanpak en goed franchisegeverschap hebben wij in 2007 de Franchise Trofee ontvangen. Inmiddels zijn we als organisatie gegroeid en is de kwaliteit van onze dienstverlening en de producten tot in de perfectie geoptimaliseerd. Vandaar dat we weer meedingen naar de Franchise Trofee. Als een bekroning op de ontwikkelingen van ons werk in de laatste jaren en als dank naar onze klanten voor hun keuze voor Fortune Coffee.

Aanmelden als franchiseondernemer?

Wil jij onze nieuwe franchiseondernemer worden? Kijk dan eerst of jouw regio beschikbaar is en meld je aan als kandidaat. We ontmoeten je graag om eens verder te praten. Vanzelfsprekend verzorgen wij daarvoor de koffie!

Vul het aanmeldingsformulier in.