Getraind in goede koffie? Dat zijn onze koffiespecialisten!

Leestijd: 4 minuten

Een koffiespecialist word je niet zomaar, dat vraagt tijd, kennis en ervaring. En daar investeren we dan ook in bij Fortune Coffee. Met onder meer de specialisatietrainingen voor onze ondernemers en hun medewerkers. Zodat ze echt alles van koffie en de automaten weten. En dat is wel zo handig voor jou, dat die koffieleverancier bij jou in de buurt getraind is in goede koffie!

Eerst de introductietrainingen

Eerder schreven we al over de introductietrainingen die we aan iedereen geven die bij Fortune komt werken. Een tweetal uitgebreide trainingen in het eerste jaar over onder meer de techniek en het assortiment. Na elke trainingsperiode volgt een examen. Zijn die allebei met goed gevolg afgelegd, dan kunnen ze door naar de volgende training. De specialisatietraining dus.

Dan de specialisatietrainingen

De specialisatietrainingen volgen vanaf het tweede jaar en worden maandelijks gegeven. Sommige zijn verplicht voor degenen die veel klantcontact hebben. Ook bieden we verschillende optionele trainingen aan. Kennis genoeg dus in het aanbod. Gelukkig maar, want je wordt niet zomaar een koffiespecialist.

Koffiebonen-kenners

De Bonentrainingen bijvoorbeeld zijn een paar van deze specialisatietrainingen. Met de Basistraining krijgen de ondernemers en medewerkers alle basiskennis over koffiebonen. De vervolgopleiding is de Bonentraining Barista. Zoals de naam al doet vermoeden, worden ze hiermee echte koffiebonen-kenners. In deze training leren ze namelijk alles over bonen maar ook leren ze koffie proeven en hoe een bonenkoffieautomaat goed wordt afgesteld om de optimale en gewenste smaak te krijgen.

SCA-opleidingen, ook voor latte art

Is de Basis- en Baristabonentraining afgerond, dan kan die vervolgd worden met de SCA-opleiding. Deze training van de Specialty Coffee Association, is optioneel. In drie dagen leer je hier als cursist echt de fijne kneepjes van het koffievak waaronder ook het mooie latte art. Een training dus voor de echte koffieprofessional. Wie de examens van deze trainingen met goed gevolg aflegt, ontvangt ook een internationaal erkend certificaat.

Automaattrainingen voor de beste koffie uit elke koffieautomaat

Omdat de ontwikkeling van onze automaten natuurlijk niet stilstaat, zijn er ook maandelijks nieuwe automaattrainingen. Elke maand komt een andere koffieautomaat aan bod en de medewerkers en ondernemers die regelmatig klantcontact hebben, zijn verplicht deze te volgen. In deze trainingen komt alle techniek (opnieuw) aan bod en worden de vele voordelen en details van die automaat doorgenomen. Het gevolg? De koffieleverancier kan elke automaat zo instellen dat daaruit de beste kop koffie wordt gezet.

Spanning, stroom en weerstand

Natuurlijk zijn er nog meer specialisatietrainingen. Van cursussen over de CRM-systemen die we gebruiken tot en met marketing, social media en natuurlijk klantfeedback. Want juist dat laatste is belangrijk om steeds beter te worden en steeds betere service te leveren. Ook daar wordt dus constant aan gewerkt. Maar ook elektrotechnische trainingen zodat elke medewerker precies weet hoe spanning, stroom en weerstand bij de koffieautomaat nu precies werkt. Niet geheel onbelangrijk.

Laat ook in jouw bedrijf de koffie goed geregeld zijn

Regelmatig horen we dat koffie toch wel het smeermiddel in een bedrijf is; als dat stopt, stopt alles. Maar ook is koffie de manier om te verbinden. Onderling met de collega’s, met klanten en anderen die bij het bedrijf langskomen. Voor al die momenten is een goede kop koffie essentieel. En met onze koffiespecialisten zorgen we ervoor dat die goede kop koffie ook gezet kan worden. Wil je dat ook in jouw bedrijf? Vraag het dan eens aan die koffieleverancier bij jou in de buurt. Je weet nu zeker dat hij heel goed de koffie kan regelen!

Labels: