Speculaas Latte, de koffie tijdens Sinterklaas

Leestijd: 2 minuten

Om van Sinterklaas een écht feest te maken, zorg je voor zoete lekkernijen, gedichten, pakjes en gezelligheid. Sla tijdens de voorbereidingen je kop koffie niet over en maak hier iets bijzonders van. Wij zochten het lekkerste recept voor je op. Zo maak jij straks in een handomdraai een echte Sinterklaas Speculaas Latte!

Speculaas voor donkere dagen in december

Speculaas is bij uitstek een geschikte smaakmaker om je koffie een feestelijk tintje te geven. De warme, kruidige specerijen passen goed bij de donkere en gure dagen in december. Het is daarom ook dat kinderschoentjes in de aanloop naar 5 december vaak gevuld worden met een speculaaspop en kruidnootjes. Maar ook aan je kop koffie kan je een lekkere speculaastwist toevoegen.

Ingrediënten die je nodig hebt voor een Speculaas Latte

Om twee Speculaas Lattes te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kaneelstokjes (of een theelepel kaneelpoeder)
  • 4 kruidnagels
  • 2 plakjes verse gember
  • mespuntje nootmuskaat
  • 0,5 liter melk
  • espresso’s in hoge glazen
  • Eventueel: geklopte slagroom, chocolade- of kruidnotenschaafsel

Hoe maak je je Speculaas Latte klaar?

Verwarm de melk in een pannetje, maar laat het niet koken. Voeg daarbij de kaneelstokjes, kruidnagel, verse gember en nootmuskaat toe en laat dit even trekken. Ondertussen maak je in een hoog glas een espresso. Haal de kaneelstokjes, kruidnagel en verse gember uit de melk zodat je het kan schuimen. Schenk dit in het glas bij de espresso. Nu is je latte met Sinterklaas-tintje klaar en kun je hem uitserveren!

Maak je koffie helemaal af

Wil je er helemaal een feestje van maken? Voeg dan een flinke toef slagroom toe en bestrooi dat met chocolade- of kruidnotenschaafsel. Wedden dat dit koffiekunstwerk binnen no time op is?

 

Meer blogs over koffierecepten:

Recept voor ijs met koffiesmaak

Kerstkoffie om van te genieten; kerstrecepten voor koffie

Labels: