Goede voornemens? Met koffie houd je ze wel vol!

Leestijd: 3,5 minuut

Gelukkig nieuwjaar! En zoals gebruikelijk in januari zijn er ook dit jaar weel veel goede voornemens gemaakt. Van afvallen of minder drinken tot meer sporten, duurzame keuzes maken of minder stressen. Maar helaas halen veel van die goede voornemens de maand februari nog niet. Wij zijn geen coach en kunnen je niet mentaal helpen om het dit jaar anders te doen. Wel kunnen we je van koffie voorzien, en daarmee kun je al een stuk makkelijker je goede voornemens wel volhouden!

Top 10 Goede voornemens

Google maar eens naar de top 10 van goede voornemens en je ziet talloze lijstjes. Ze zijn allemaal net even anders, maar grotendeels komen ze op het volgende neer: 1. Meer sporten en bewegen 2. Gezonder leven en/of afvallen 3. Minder stressen, meer genieten 4. Stoppen met roken 5. Iets nieuws leren 6. Meer tijd voor vrienden en familie 7. Minder alcohol 8. Meer lezen 9. Iets goed doen voor anderen 10. Leven of financiën beter op orde hebben

Volhouden

Hoe goed bedoeld ook, het blijkt vaak niet makkelijk te zijn om goede voornemens vol te houden. Maar weet je dat je met een goede kop koffie meer kans maakt om wel jouw voornemen vol te houden of te realiseren?

Beter sporten

Met koffie wordt sporten en bewegen veel makkelijker. Drink je bijvoorbeeld een uur voordat je gaat sporten, twee tot drie kopjes koffie, dan heb je minder kans op spierpijn. Ook zorgt de cafeïne ervoor dat je betere resultaten kunt boeken qua spierkracht en uithoudingsvermogen. Meer sporten en bewegen, maar ook afvallen door meer te sporten, kan met behulp van een paar kopjes koffie op het juiste moment dus ineens wel mogelijk worden.

Concentreren

Ook als je iets nieuws wilt leren, kan koffie een handig hulpmiddel zijn. Een kop koffie zorgt er namelijk voor dat je beter kunt onthouden. De cafeïne maakt je alert en meer geconcentreerd. Wel zo handig als je iets nieuws onder de knie probeert te krijgen!

Koffie met vrienden

Wil je meer tijd met vrienden of familie doorbrengen? Spreek dan wat vaker af om samen een kop koffie te drinken! En weet je dat je met een kop bonenkoffie langer een vol gevoel houdt? Dat helpt weer met het afvallen. Vaker ontspannen met bijvoorbeeld een goed boek wordt nog leuker als je daarbij wat lekkers drinkt, zoals een warme kop thee of koffie. En wil je stoppen met roken? Dan is het juist beter om even ook wat minder koffie te drinken en vaker een kop thee te nemen. De nicotine breekt cafeïne sneller af, maar als je niet meer rookt heeft de cafeïne van een kopje koffie ineens veel meer effect. Kies dus tijdelijk voor wat minder koffie of drink tijdens het stoppen wat vaker cafeïnevrije koffie.

Goed doen met Fortune Coffee

Ook iets goeds doen voor een ander komt veel voor als goed voornemen. En ook dat kan met koffie, als je voor die van Fortune Coffee kiest ten minste. Veel van onze koffiesoorten zijn duurzaam en hebben een keurmerk zoals die van Max Havelaar, RFA of UTZ Certified. En drink je onze koffie, dan draag je ook meteen bij aan het Oegandaproject waarmee boeren en hun gezinnen werken aan een beter leven. Zo geniet je dus van goede koffie terwijl je meteen wat goeds doet voor anderen in de wereld. Lekker bezig toch?!

Goede voornemens? Kies voor goede koffie!

Heb jij ook weer goede voornemens gemaakt dit jaar? Kies dan ook meteen voor Fortune Coffee, dan wordt de kans meteen een stuk groter dat het je dit jaar wel lukt om ze vol te houden! En lukt het toch niet, dan weet je in ieder geval dat je iets goeds hebt gedaan voor anderen via het Oegandaproject. Wil je daar meer over weten? Vraag het gerust aan de koffieleverancier bij jou in de buurt!