Een proefplaatsing van de koffieautomaat? Zo werkt dat!

Leestijd 5 minuten

Met een nieuwe koffieautomaat kun je lekker van goede koffie genieten. Maar, welke koffieautomaat neem je? En hoe weet je dat je de automaat kiest die past bij jullie wensen én bij jullie smaak? Onze koffieleveranciers helpen daarbij met advies. En ze zorgen voor een proefplaatsing van de automaat. Zo kan iedereen rustig de koffie uitproberen en het apparaat ervaren. Handig toch?

Vraag direct je proefplaatsing aan!


Koffieautomaat voor elk bedrijf

Bij Fortune Coffee hebben we heel wat verschillende koffieautomaten waar je uit kunt kiezen. En dat is niet voor niets; bij een school of een bedrijf met bijvoorbeeld een fabriekshal, moet een koffieautomaat in korte tijd veel kopjes koffie kunnen zetten. Terwijl in een showroom of bij de kapper er juist alle tijd is om rustig een paar kopjes te pakken. Het spreekt voor zich dat je dan een andere koffieautomaat nodig hebt. Maar zelfs als je deze selectie al gemaakt hebt, is er nog steeds veel keus. En dan kan kiezen best lastig zijn.

Zelf proeven

Onze koffieleveranciers weten exact welke automaten waarvoor geschikt zijn, hoe ze goed afgesteld worden zodat ze de koffie precies zo zetten zoals jullie dat graag willen en wat de specifieke voordelen van elk apparaat zijn. Zo kunnen ze je al heel goed adviseren. Maar een ding blijft altijd een kwestie van uitproberen: de smaak. En dat kun je het beste gewoon zelf proeven.

Testen in de praktijk

Omdat over smaak ook niet te twisten valt, laten we graag de koffieautomaat en de koffie testen door de uiteindelijke gebruikers. Gewoon tijdens de dagelijkse gang van zaken dus. Daarom bieden we standaard een proefplaatsing aan. Geef je in principe akkoord op een offerte van de koffieleverancier, dan brengt hij de koffieautomaat naar jullie locatie. Dit is een nieuwe automaat, geselecteerd op basis van jullie wensen en wat past bij jullie organisatie en locatie. Deze koffieautomaat wordt helemaal ingesteld en voorzien van koffie en andere ingrediënten. Vervolgens kunnen jullie in de praktijk de koffie gaan proeven en de automaat zelf ervaren.

Afstellen

Na drie of vier dagen komt de koffieleverancier nog eens langs om de koffieautomaat verder af te stellen. Dit is altijd nodig als de automaat voor het eerst gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld de doorlooptijd bij het zetten van bonenkoffie bijgesteld. Ook kunnen vragen beantwoord worden, zoals over het schoonmaken van de automaat. En als het nodig is wordt de automaat verder aangepast, bijvoorbeeld als jullie de koffie te sterk of nog wat te slap vinden.

Houden? Of een andere automaat proberen?

Een tot twee weken na de plaatsing wordt gevraagd of de koffieautomaat bevalt en mag blijven. Zo ja, dan wordt de factuur verstuurd. Zijn er andere vragen of twijfels, dan kan de automaat nog verder aangepast worden of ingeruild voor een andere machine om die te proberen tijdens een proefplaatsing.

Koffiecheck

Welke koffiesoort het meest geschikt is, zal de koffieleverancier je adviseren op basis van wat jouw wensen. Of je test het zelf met de online Koffiecheck. Als de koffieautomaat voor een proefplaatsing wordt neergezet, is dat meteen met de koffiesoort van jouw keuze. De sterkte kan vervolgens nog aangepast worden maar is de koffie toch niet helemaal naar wens? Dan zijn er nog genoeg andere koffiesoorten om uit te proberen. Zo vind je altijd de koffie die jullie op het werk het lekkerst vinden.

Gratis proefplaatsing

Een proefplaatsing zelf kost niets, je betaalt alleen voor wat je verbruikt. Besluit je na afloop van de proefplaatsing toch geen automaat af te nemen? Dan brengen we alleen de gebruikte producten in rekeningen zoals ingrediënten en de koffie zelf. De automaat nemen we mee terug waarna die wordt schoongemaakt en, afhankelijk van de status en het aantal koppen koffie dat ermee is gezet, als showroommodel weer wordt opgenomen in het assortiment. Een volgende klant weet altijd of de automaat spiksplinternieuw is, of dat het zo goed als nieuw is.

Tiptop in orde

Bevalt de proefplaatsing, dan blijft de automaat staan en blijven we ervoor zorgen dat die tiptop in orde is. Hiervoor bieden we standaard onze 60 maanden gratis service en onderhoud waarbij we regelmatig langskomen om de koffieautomaat te checken, af te stellen als dat nodig is en te onderhouden.

Ontdek de koffieautomaat voor jullie bedrijf, met een proefplaatsing van Fortune Coffee

Wil je ook kunnen rekenen op een koffieautomaat en goede koffie waar jij en jouw collega’s en klanten elke dag weer van kunnen genieten? Vraag dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt om een persoonlijk advies en natuurlijk zo’n proefplaatsing. Je ervaart dan direct de persoonlijke service van jouw adviseur uit de regio en de kwaliteit die we beloven in koffie en de koffieautomaten.