• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Bekijk de onderhoudsvideo’s voor jouw koffieautomaat

18-10-2018

Koffie is hét smeermiddel van elk bedrijf, en dus wil je dat er altijd koffie op de zaak is. Dat kan, als de koffieautomaat het doet en er voldoende koffie op voorraad is. Beide regelen wij; met regelmatige leveringen, jaarlijks onderhoud en een snelle service bij storingen. Om storingen zoveel mogelijk te voorkomen is dagelijks en wekelijks onderhoud van de koffieautomaat nodig. In onze nieuwe onderhoudsvideo’s laten we je per koffieautomaat stap voor stap zien hoe je dat zelf goed doet.

Dagelijks genieten van koffie 

Als de koffieautomaat eenmaal geïnstalleerd is, is de manier waarop je jouw favoriete koffie krijgt natuurlijk het allerbelangrijkste. En dus wordt daar doorgaans veel aandacht aan besteed. Het aanpassen van de sterkte, iets meer melk of wat minder suiker en natuurlijk de favoriete koffiesoort uitzoeken. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. Om er vervolgens dagelijks van te genieten! 

Dagelijks gebruik = dagelijks onderhoud 

Maar bij elke keer dat de koffieautomaat koffie zet, gebeurt er binnenin de automaat van alles. Afhankelijk van het soort koffieautomaat levert dat meer of minder afval op. Zo is er bij een bonenautomaat meer afval en bij een vriesdroog helemaal geen afval. Het logische gevolg is dan ook dat een vriesdroogkoffieautomaat minder onderhoud nodig heeft dan een bonenautomaat.

Onderhoudsvideo’s voor alle koffieautomaten 

Hoe je jouw automaat het beste schoonmaakt zie je in de verschillende onderhoudsvideo’s. Voor elke koffieautomaat in ons assortiment hebben we twee video’s gemaakt waarin een Fortune-medewerker je stap voor stap laat zien hoe je de koffieautomaat reinigt en het nodige onderhoud uitvoert. 

Dagelijks onderhoud aan de koffieautomaat 

Bij het dagelijkse onderhoud wordt natuurlijk ook de binnenzijde gereinigd. Een goed moment om de voorraad in de koffieautomaat te controleren en waar nodig de ingrediënten aan te vullen. Met de optie ‘spoelen’ in het menu worden de leidingen in de automaat gereinigd. Vervolgens haal je de verschillende onderdelen uit de koffieautomaat om ze schoon te spoelen met warm water. Een vochtig doekje dat de binnen- en buitenzijde van de koffieautomaat schoonmaakt, is ten slotte voldoende om de automaat weer helemaal fris en operationeel te hebben voor een nieuwe dag op de zaak.

Wekelijks onderhoud aan de koffieautomaat 

Het wekelijkse onderhoud kost natuurlijk iets meer tijd omdat de koffieautomaat dan grondiger wordt schoongemaakt. Maar ook dit is goed te doen, zeker met de onderhoudsvideo waarin alle stappen worden uitgelegd en voorgedaan zodat je ziet wat je moet doen. Ook met het wekelijkse onderhoud worden de onderdelen gereinigd, de automaat van binnen en buiten met een vochtig doekje schoongemaakt en wordt de automaat gereinigd via een speciaal spoelprogramma. Maar nu worden ook onderdelen gereinigd die niet bij het dagelijkse onderhoud aan bod komen zoals bijvoorbeeld de brewer en mixer. In deze schoonmaakcyclus wordt bij sommige koffieautomaten een reinigingstablet gebruikt voor een meer intensieve reiniging van de verschillende onderdelen.

Check snel de video’s op YouTube of vraag het jouw koffieleverancier persoonlijk 

Het schoonmaken van de koffieautomaat is essentieel om steeds weer van een lekkere koffie te genieten. Hoe en wat er precies schoongemaakt wordt, dat vertelt de koffieleverancier je altijd bij levering van de automaat en als je daar later nog eens vragen over hebt. Wil je het zelf checken net voordat je de koffieautomaat schoonmaakt? Dan kijk je op ons YouTube-kanaal waar je alle onderhoudsvideo’s van onze koffieautomaten vindt. En heb je dan toch nog vragen? Dan is jouw koffieleverancier er natuurlijk om je persoonlijk te helpen. Want die persoonlijke service die blijft altijd, daar zijn we tenslotte Fortune Coffee voor!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.