• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
Ons verhaal

Duurzame impact

Wij vinden het heel belangrijk dat je kunt genieten van een heerlijke kop koffie, die tot stand is gekomen zonder onnodige belasting van het milieu of uitbuiting van anderen. Eerlijke koffie dus. En deze koffie is nog lekkerder uit een duurzame koffieautomaat. Om dit te garanderen ondernemen wij maatschappelijk verantwoord. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zit in ons ondernemers-DNA en is de fundamentele basis van alles wat we doen. Je geniet van je kopje koffie, terwijl je zeker weet dat het goed zit!

Wat is MVO?

MVO is het integreren van sociale bescherming, ethische bescherming en milieubescherming in het bedrijfsbeleid en de dagelijkse bedrijfsvoering. Fortune Coffee zet zich in voor duurzaamheid en de lokale gemeenschap en houdt zich aan arbeidsnormen en milieu standaarden. Voorbeelden van hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn: 

Kies je voor duurzaam, dan kies je voor koffie van Fortune Coffee.

Duurzaam naar een mooie toekomst

Duurzame inzetbaarheid van mensen

Meer toekomst in Oeganda met het koffieproject van Fortune Coffee

Dankzij het koffieproject dat wij sponsoren, hebben de koffieboeren in Oeganda de laatste jaren een enorme groei meegemaakt. Waar het leven voor velen mensen in Oeganda uitzichtloos was, hebben ze nu weer een toekomst.

Ons Oegandaproject

Recyclen

Via productrecycling besparen we nieuwe grondstoffen en voorkomen we onnodig afval.

Lees alles over recycling

Duurzame koffie en thee 

Koffie en thee zijn twee hele belangrijke producten voor ons. Gelukkig kunnen wij met trots zeggen dat bijna al onze koffie en thee het Fairtrade keurmerk of het Rainforest Alliance keurmerk bevatten. Het Fairtrade keurmerk staat voor een gegarandeerd inkomen voor de koffieboeren zodat ze kunnen investeren in hun bedrijf en de middelen hebben om hun kinderen een goed toekomstperspectief te bieden. Het Rainforest Alliance keurmerk staat voor eerlijke handel in landen waar het regenwoud groeit. Koffieboeren die zich voor dit keurmerk willen certificeren moeten aan meer dan 200 eisen voldoen op het gebied van natuur- en waterbehoud en bosbeheer. 

Hun werknemers moeten een minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen. Niet alleen de koffie en thee zijn duurzaam, ook onze verpakkingen zijn duurzaam. Waar mogelijk verpakken we de koffie en andere ingrediënten namelijk in aluminiumvrije verpakkingen. De verpakkingen zijn gemaakt van kwalitatieve synthetische materialen die de natuur niet beschadigen. Verder zijn de verpakkingen zoveel mogelijk van kunststof dat voldoet aan de richtlijnen van het recyclesysteem ‘Plastic Heroes’. De verpakkingen kunnen dus 100% gerecycled worden. Ook de koffieautomaten en de waterfilters worden gerecycled. Als klant van Fortune Coffee ontvang je dus altijd een duurzaam koffiezetapparaat. Lees alles over recycling van koffieautomaten en waterfilters hier.

Milieubewust werken in de regio 

Wij vinden het belangrijk om ook dicht bij huis een manier te vinden om maatschappelijk verantwoord te kunnen werken. Dit is een van de redenen dat we Nederland hebben verdeeld in kleinere regio’s, zodat de Fortune koffieadviseurs dicht bij hun klanten zitten en geen onnodige kilometers hoeven af te leggen. 

Naast dat wij Nederland verdeeld hebben in kleinere regio’s, hebben we ook een ideale bezorgfrequentie gevonden. Met deze frequentie kunnen we de klant maximaal ontzorgen, maar kunnen we ook duurzaam werken en snellere service bieden. Hierdoor verminderen we onze gemiddelde CO2 uitstoot per klant en kunnen we in de toekomst makkelijker de overstap maken naar distributie met elektrisch vervoer. Alle personenauto’s van Fortune zijn elektrisch, en zodra het kan willen we de overstap maken naar een volledig elektrisch wagenpark.

Zoek jouw Fortune koffieadviseur!

Milieubewust werken op de CO

Ook op de centrale organisatie zijn we bezig met het milieu: 

  • Het pand is volledig voorzien van zonnepanelen waarmee we de CO2-uitstoot beperken en zelf onze energie opwekken; 
  • We maken volledig gebruik van FSC-hout; 
  • Er is een waterpomp geïnstalleerd waardoor we zo min mogelijk gas gebruiken; 
  • We hebben vloerverwarming; 
  • We maken gebruik van verplaatsbare glazen wanden waardoor we op een eenvoudige manier kantoren groter of kleiner kunnen maken; 
  • We hebben een speciale parkeerplaats met waterdoorlatende klinkers. Onder deze klinkers ligt een flinke laag Porodur Lave. Hierdoor kan het water goed doorlopen en proberen we uitdroging te voorkomen. Op dit moment zijn we bezig met de bouw van een nieuw pand. Met ons nieuwe pand worden we nog duurzamer. Denk hierbij aan het opvangen van water dat we kunnen gebruiken om de toiletten mee door te spoelen, 100% elektrisch zijn en meer groen.

Vind jij het milieu ook zo belangrijk als ons en wil je onderdeel worden van team Fortune Coffee? Bekijk dan onze openstaande vacatures. 

Werken bij Fortune Coffee