• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Circulair ondernemen? Drink koffie!

12-03-2024

Wil je met jouw bedrijf ook (meer) circulair ondernemen? Drink dan een kopje koffie! Zo simpel kan het zijn als je voor de koffie van Fortune Coffee kiest. Met koffieautomaten die gerecycled worden en met servies dat herbruikbaar is, komt er bij jouw koffie geen afval of wegwerp meer kijken. Nou ja, behalve het koffiedik dan. En zelfs dat wordt bij ons gerecycled!

Hergebruik van koffiebekers en koffieautomaten

Een circulaire economie is heel duurzaam. Het gaat uit van het principe dat alle grondstoffen na gebruik weer hergebruikt worden. In het geval van koffie betekent dat geen wegwerpbekers meer. Of koffieautomaten die als ze eenmaal afgeschreven zijn, niet zomaar op de schroothoop eindigen.

Van koffieautomaat tot PLAYMOBIL

Om een koffieautomaat te maken, zijn natuurlijk grondstoffen nodig. Maar het is echt onnodig om die materialen na een paar jaar gewoon weg te gooien. Daarom doen we dat ook niet. De afgeschreven automaten worden door ons ingenomen en naar Road2Work gebracht. Daar demonteren ze de machines en gaat alles in een shredder. Vervolgens worden de verschillende materialen gesorteerd; plastic bij plastic, metaal bij metaal, printplaatjes bij printplaatjes enzovoort. En al die stapels materialen gaan weer naar andere bedrijven, als grondstoffen voor hun producten. Zoals het recycle-PLAYMOBIL. Koffieautomaten met een koelvrieselement gaan overigens niet direct in de shredder. Die gaan naar een apart bedrijf waar de koelvriesvloeistof veilig wordt afgezogen voordat de automaat wordt geshredderd en per grondstof wordt doorverkocht.

Handige, herbruikbare bekers

Voor koffiebekers geldt eigenlijk hetzelfde als voor de koffieautomaten. Het is zonde, en onnodig, om die na gebruik steeds maar weg te gooien. Dit was jarenlang wel de standaard, maar inmiddels weten we wel beter. Daarom hebben we bij Fortune Coffee een complete en heel mooie lijn duurzaam drinkgerei. Van porselein servies tot mooie glazen en ook herbruikbare bekers. Die herbruikbare bekers zijn er in 250 cc en 180 cc en met 3 verschillende kleuren opdruk. Zo voorkom je dat je straks thee drinkt uit de beker waar je vanmorgen je latte in had. En aan het eind van de dag kunnen deze herbruikbare bekers in de vaatwasser. Ze hebben ook nog een inkeping op de bodem zodat er geen laagje water in blijft staan na het schoonmaken. Superhandig dus!

Recycling van koffiedik; beter voor het milieu en voor je bedrijf

Minder afval om weg te gooien, is beter voor het milieu. Maar kies jij voor een lekkere espresso van bonenkoffie, dan heb je altijd koffieprut in de automaat. Veel mensen gooien dat nog weg, maar dat is echt zonde. Want weet je dat er van koffiedik, of koffieprut, allerlei producten gemaakt worden? Scrub, zeep maar ook bio-plastics en briketten die gas vervangen. Door koffiedik in te zamelen voor recycling help je mee aan de circulaire economie en het is nog goed voor de CO2-uitstoot ook. Met het recyclen van 1 kilo koffiedik bespaar je de CO2-uitstoot van 7 kilometer autorijden! Bovendien kun je hiermee punten krijgen voor een ISO-normering of een Green Key-certificaat.

Ook duurzamer ondernemen? Vraag het de regionale koffieleverancier!

Circulair ondernemen of een duurzamer bedrijfsvoering klinkt vaak ingewikkeld. Maar de eerste stap daarnaartoe kan dus al zo eenvoudig zijn als het drinken van een kopje koffie. Wil jij ook duurzamer ondernemen én lekkere koffie drinken? Dan kan dat met Fortune Coffee. Er zit ook bij jou in de buurt een koffieleverancier, hij vertelt je er graag meer over.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.