• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

De koffiebonenmachine: voor lekkere bonenkoffie op het werk

06-10-2023

Vraag wat de lekkerste koffie is, en je hoort meestal ‘bonenkoffie’. Koffie van versgemalen koffiebonen dus. En dat is niet zo heel raar, want bij die koffie krijg je de totale beleving: smaak, geur en geluid. En het fijne is, deze koffiebeleving kun je ook op het werk ervaren. Met een goede bonenmachine voor heerlijke koffie. Zo’n bonenkoffieautomaat die niet alleen heerlijke bonenkoffie zet, maar die ook nog duurzaam, energiezuinig én een echte eyecatcher in de koffiecorner is. En ja, dat kan allemaal met één koffieautomaat!

Bonenkoffie werkt beter

Hoe beter de koffie op het werk, hoe beter de resultaten. Goede koffie leidt tot meer werkplezier en meer onderlinge interactie. Vergaderingen met een goede kop koffie zijn ook vele malen effectiever. Met een bonenautomaat op het werk verhoog je dan ook de betrokkenheid bij het werk en bij de mensen onderling. Mits die koffiemachine met bonen natuurlijk ook echt lekkere koffie zet, dat spreekt voor zich.

Verschillende koffieautomaten

De ene koffieautomaat is de andere nog niet. Zo kun je naast een koffieapparaat met bonen ook kiezen voor een freshbrewautomaat, voor het bekende kopje filterkoffie. En voor de vriesdroogkoffieautomaat waarmee supersnel heel veel koffie gezet kan worden. Het grootste verschil tussen die automaten zit in het aantal kopjes koffie die per minuut gezet kunnen worden. Zo doet een koffiebonenautomaat zo’n 30 seconden over 1 kopje koffie, terwijl een vriesdroogautomaat al in 5 seconden een kop koffie kan zetten. Ook de hoeveelheid afval verschilt per type koffieautomaat. Bij een bonenmachine wordt per kopje koffie de juiste hoeveelheid bonen gemalen, vandaar dat het ook langer duurt. Dit zorgt er automatisch voor dat zo’n machine meer afval produceert. Een vriesdroogautomaat daarentegen, produceert helemaal geen afval.

Zo wordt jouw favoriete bonenkoffie gezet

Een koffiebonenmachine maalt voor elk kopje koffie de koffiebonen. Vooraf wordt ingesteld hoeveel koffiebonen gemaald moeten worden en wat de gewenste maling is. Dit kan per automaat apart ingesteld worden, en bij sommige automaten zijn zelfs persoonlijke recepten mogelijk. Zodat jij bijvoorbeeld meer koffiebonen laat malen of minder water laat toevoegen dan je collega die zijn koffie liever iets minder sterk heeft. Ook kun je per soort koffie aangeven hoeveel mililiter water eraan toegevoegd moet worden. Kortom, met een koffiebonenmachine bepaal je zelf hoe jouw favoriete koffie gezet wordt.

Top 5 bonenkoffieautomaten

Wil je op kantoor graag bonenkoffie drinken? En kun je even wachten tot jouw bonenkoffie gezet is? Dan is het de ideale koffiemachine. Maar, ook binnen de bonenkoffieautomaten heb je veel keus. In ons assortiment op de site kun je al onze automaten terugvinden. Wat de automaten allemaal gemeen hebben? Het is een automatische koffiemachine met bonen. Je hoeft dus alleen jouw drank te kiezen en de automaat maakt voor jou een heerlijke koffie.

Designkoffieautomaat voor bonenkoffie: Passio Legato

Sinds kort hebben wij een nieuwe bonenkoffieautomaat, namelijk de Passio Legato! Een designkoffieautomaat voor bonenkoffie. Deze is gemaakt met de Braumann Brewer, heeft wel 28 koffierecepten en kan in de gewenste huisstijl afgewerkt worden. Deze koffiemachine is bovendien heel handig doordat het werkt met een touchscreen, een ingebouwde bekersensor heeft en een verstelbare bekertray heeft. De automaat is in twee maten verkrijgbaar en kan uitgebreid worden met verschillende opties, zoals een versemelkmodule, een koppenwarmer en zelfs met een dubbele molen zodat je kunt kiezen van welke koffiebonen je jouw koffie zet. De Passio Legato is ook nog eens duurzaam met een A++ energielabel en is gemaakt van gerecycled kunststof.

Ook bonenkoffie op het werk? Vraag het je regionale koffieadviseur!

Wil jij op het werk ook genieten van heerlijke bonenkoffie? Vraag dan de regionale Fortune koffieadviseur welke bonenmachine past bij jullie wensen en organisatie. Dan start jij straks ook de werkdag met zo’n kopje heerlijke bonenkoffie!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.