• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
36-doe-de-koffiecheck-welke-koffie-past-bij-jou

Doe de Koffiecheck; welke koffie past bij jou?

12-11-2020

Weet jij welke koffie het beste bij jou past? Wat echt jouw favoriete smaak is? Je kunt natuurlijk eerst alle koffiemelanges die we hebben uitproberen. Maar met zoveel keuze, ben je wel even bezig. Sneller is de Koffiecheck: een online check waarbij wij je na 4 vragen een concreet advies geven.

Praktische zaken 

We hebben koffie van bonen, freshbrew en vriesdroog. Welke je kiest heeft te maken met jouw voorkeur maar ook met hele praktische zaken. Wil je bijvoorbeeld in een kwartier zo’n 50 mensen een kop koffie geven omdat ze allemaal tegelijk koffiepauze hebben? Dan is een koffiebonenmachine geen optie. Dat duurt te lang. Die keuze is meestal wel snel te maken. Maar dan… 

Koffiemelanges 

Heb je een keuze voor het type koffie gemaakt, dan moet je weer kiezen uit verschillende koffiemelanges. En dat kan best lastig zijn. Natuurlijk zijn onze koffieleveranciers er altijd om je te helpen. Sowieso zorgen zij ervoor dat de koffieautomaat helemaal naar wens wordt ingesteld. Want ook dat heeft invloed op de smaak. En als we een nieuwe koffiemelange in ons assortiment hebben die lijkt op wat je al gebruikt, dan informeren ze je daar ook over. 

In 4 vragen naar je favoriete koffiesmaak 

Maar een online koffiecheck is natuurlijk ook gewoon heel handig. Die hebben we dus ook gemaakt en op de site gezet. Met maar 4 vragen heb je een concreet koffieadvies. Makkelijk toch? 

De koffiesoorten 

De eerste vraag is welke koffiesoort jij het liefste drinkt. Koffiebonenvriesdroog of freshbrew. Duizelt het je hier al? Dan lichten we dat even toe. Koffiebonen ken je natuurlijk van de bekende geur. Koffie daarvan gezet duurt wat langer maar het heeft ook een fijne cremalaag en heerlijke geur. Deze koffie is vaak wel wat zwaarder en je kunt er ook niet de hele dag door van drinken. Vriesdroog is koffie die razendsnel gezet wordt en net zo kan smaken en ruiken als een bonenkoffie. Alleen is het niet zo zwaar zodat je er gemakkelijk veel van kunt drinken. De freshbrewkoffie lijkt het meest op de ouderwetse filterkoffie zoals die vroeger nog thuis gezet werd. 

Het karakter van de koffie 

Vervolgens willen we van je weten welk karakter de koffie moet hebben. Zwaar of licht spreekt voor zich. Maar je kunt ook kiezen uit Arabica en Robusta. Koffie gemaakt van Arabica-koffiebonen is wat fruitiger en zachter dan die van Robusta. Arabica heeft veel minder cafeïne wat het de mildere smaak geeft. Robusta daarentegen is wat bitterder en steviger. Overigens zijn vrijwel alle koffiemelanges een mix van Robusta en Arabica, maar de stevigere smaken hebben meer Robusta en vice-versa. 

Koffiemoment 

De derde vraag van de Koffiecheck gaat over de smaak die je in de koffie zoekt. Als je namelijk goed proeft, dan kun je allerlei verschillende smaken waarnemen. Eigenlijk net als bij een goede wijn. En tenslotte willen we weten hoe jouw koffiemoment eruit ziet. Pak je koffie voor jezelf of drink je het met een grote groep? 

Proef vrijblijvend de koffie! 

Elke koffie heeft een eigen karakter en eigen smaak. Net als de mensen in jouw bedrijf. Daarom helpen we je graag op weg met deze Koffiecheck. En door het je ook te laten proeven. Vul je namelijk de Koffiecheck in en laat je dan jouw contactgegevens achter, dan laten we je graag de koffie vrijblijvend proeven die volgens de check het meest geschikt is. Want uiteindelijk wil je dat natuurlijk ook! 

Doe snel de Koffiecheck, proef de koffie en ontvang gratis het Koffieweetjesboekje

Doe dus snel de Koffiecheck online en als je wilt, laten we je die koffie dan zelf proeven. Vul daarvoor je contactgegevens in, dan benadert de koffieleverancier bij jou in de buurt je snel. Bovendien krijg je ook nog van ons gratis het Koffieweetjesboekje. Daarin lees je nog veel meer leuke feitjes over onze favoriete warme drank!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.