• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Hoe kan ik mijn koffieautomaat onderhouden?

18-08-2023

Natuurlijk wil je elke dag weer lekkere koffie kunnen drinken. En dat gaat ook bijna automatisch met de koffieautomaten in ons assortiment. Bijna, want ook al heb je met één druk op de knop een versgezette kop koffie, het is ook heel belangrijk dat de automaat goed onderhouden wordt. Bij de ene koffieautomaat is dat meer werk dan bij de andere, maar welke koffieautomaat je ook hebt, wij helpen je jouw automaat precies zo te onderhouden dat je er heel lang van kunt genieten. Met stap-voor-stap video’s en altijd de juiste producten in onze webshop. Lees snel verder!

Zo maak je de bonenkoffieautomaat schoon

Een bonenkoffieautomaat zorgt voor heerlijke koffie met een mooie crema-laag. Per kopje wordt de gewenste hoeveelheid bonen gemalen terwijl jij wacht. Verser dan dat kan dus niet. Dit betekent wel dat er na elke kop koffie, koffiedik vrij komt. Door steeds weer koffiebonen te malen, ontstaat er dus het nodige afval. De koffieautomaat voor verse bonenkoffie is dan ook de automaat die het meeste onderhoud vergt, zowel dagelijks als wekelijks. Daarom hebben we voor elke bonenkoffieautomaat video’s gemaakt. Daarin wordt stapsgewijs het dagelijkse en wekelijkse onderhoud uitgelegd. Al die onderhoudsvideo’s vind je hier op de site. 

Onderhoud aan de instantkoffieautomaat 

Wil je graag lekkere koffie, maar heb je helemaal geen tijd of zin in veel schoonmaak en onderhoud aan de automaat? Dan past de instant koffieautomaat het beste bij jou, ook wel vriesdroog genoemd. Zo’n koffieautomaat zet koffie door warm water toe te voegen aan sterk geconcentreerde vriesdroogkorrels, koffiekorrels die eerder zijn ingevroren. Bij dit proces komt geen afval vrij en dat scheelt al veel in het schoonmaakwerk. Toch is het niet helemaal onderhoudsvrij. Het binnenwerk wordt immers wel frequent gebruikt. Daarom heeft ook deze koffieautomaat dagelijks en wekelijks onderhoud nodig, maar dat is wel minder dan bij een bonenautomaat. Ook hiervan hebben we duidelijke onderhoudsvideo’s waarin per type automaat alle stappen worden uitgelegd en voorgedaan.

Het schoonmaken van een freshbrewkoffieautomaat

De freshbrewkoffieautomaten leveren koffie die lijkt op de klassieke filterkoffie van thuis. En net zoals je die koffieautomaat thuis regelmatig schoonmaakt, moet dat ook met deze koffieautomaat op het werk. Dagelijks moeten de ingrediënten bijgevuld worden, de leidingen gereinigd worden via een spoelprogramma en de buitenkant schoongemaakt worden. Hiervoor staat op onze site, net als voor alle andere automaten, per type koffieautomaat een duidelijke onderhoudsvideo voor het dagelijkse en het wekelijkse onderhoud. 

Handige accessoires voor het schoonmaken van koffieautomaten 

Wie de onderhoudsvideo’s bekijkt, zal zien dat wij gebruik maken van handige bakjes, kwastjes en andere accessoires. Die schoonmaaksetjes verkopen we ook hier in onze webshop. Superhandig voor het schoonmaken en onderhouden van de koffieautomaten doordat je hiermee altijd de spullen hebt die perfect passen bij de automaten. Leuker kunnen we het onderhoud niet maken, maar in ieder geval wel een stukje makkelijker. 

Minder storingen, meer genieten van lekkere koffie

Het dagelijkse en wekelijkse onderhoud van een koffieautomaat is geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat het apparaat minder snel slijt, minder snel storingen zal hebben en dus veel langer goed blijft werken. En, niet onbelangrijk, doordat alles goed schoon blijft, is de koffie ook altijd even lekker! 

Meer weten? Vraag het jouw regionale koffieadviseur! 

De regionale Fortune koffieadviseur vertelt je bij de installatie van een koffieautomaat precies wat nodig is om de automaat goed en schoon te houden. Met de online onderhoudsvideo’s kun je de uitleg altijd weer bekijken. Heb je nog vragen over je koffieautomaat en vind je daarop geen antwoord in de video? Dan bel je natuurlijk jouw koffieadviseur. Die is altijd dichtbij en beantwoordt jouw vragen graag persoonlijk.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.