• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Koffie en gezondheid: je bent wat je eet en drinkt

26-02-2018

Gezondheid, een onderwerp wat je steeds vaker voorbij ziet komen. Wat is nu gezond en wat toch niet? Het lijkt wel dagelijks te veranderen als je de media moet geloven. Zijn aardbeien goed voor je of zijn het kleine gifbommetjes? Is eieren eten nu een goed idee of niet? En hoe zit het met koffie en gezondheid? Steeds meer mensen willen weten wat bepaalde voedingsmiddelen met de gezondheid doet. En daarom heeft Fortune Coffee mij gevraagd te schrijven over het onderwerp wat me eindeloos fascineert: gezondheid. Ik ben Evelien Lems, als Health Coach vertel ik je in een aantal blogs hoe het nu precies zit met koffie en de gezondheid.

Je bent wat je eet 

Dat wat je eet en drinkt bepaalt voor een groot gedeelte jouw gezondheid. Je lichaam heeft namelijk heel specifieke brandstof nodig. Want van datgene wat jij eet worden nieuwe cellen gemaakt. Daar komt de term ‘je bent wat je eet’ vandaan. Je lichaam bestaat dus eigenlijk uit de voeding die jij hebt gegeten de afgelopen jaren.

Klachten 

Wanneer er in die voeding niet de voedingsstoffen zitten die je lichaam hard nodig heeft om goed te functioneren ontstaan er gezondheidsklachten. Zelfs bepaalde gedragingen kunnen een gevolg zijn van voedingsstoffen tekort. Bijvoorbeeld mentaal niet flexibel zijn, ongeduld, prikkelbaarheid of moeilijk kunnen ontspannen. Die ene collega die af en toe zo prikkelbaar reageert of altijd gestrest is kan dus zomaar wat voedingsstoffen tekort komen. Wie weet kan een gezonde en gezellige lunch verschil maken. De moeite waard om te proberen! Met natuurlijk als afsluiter een goede kop koffie, want zoals ze bij Fortune Coffee altijd zeggen; koffie verbindt.

Koffie is overal 

Koffie is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Als start van de dag, samen of juist even alleen, als je op je werk bent met collega’s maar ook in dat hippe koffietentje met vrienden. Kortom: koffie is overal! Wist je dat er wereldwijd wel 300 ton cafeïne per dag wordt geconsumeerd? En die koffie, dat zou zomaar eens hét gezondste kunnen zijn wat jij op een dag neemt.

Hoe zit dat dan met de gezondheid? 

Koffie is gezond, het zit namelijk boordevol antioxidanten. Als er één stofje is wat we goed kunnen gebruiken om ontstekingen en ziekten weg te houden dan zijn dat wel antioxidanten. Misschien ken je ze wel, ze zitten veel in groente en fruit. De vrucht waar de meeste antioxidanten in zitten is de granaatappel. En het goede nieuws: in één kop koffie zitten net zoveel antioxidanten als in een glas granaatappelsap! Hartstikke goed voor je! Dus als je kijkt naar de werking van de antioxidanten in koffie, dan kun je zeggen dat koffie je lichaamscellen beschermt.

Neem nog een bakkie! 

En voor de gemiddelde Nederlander die nu eenmaal niet zoveel groente en fruit eet, zou een goede kop koffie wel eens het gezondste uit het hele voedingspatroon kunnen zijn. Dus ik zeg: neem nog een bakkie, op je gezondheid!

Zo, het spits is eraf!
Evelien Lems - Health Coach bij Pure Living

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.