• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Koffie helpt bij je goede voornemens

02-01-2024

Begin jij dit jaar ook met goede voornemens? En wil je die dit jaar wél laten slagen? Dan helpt een goede kop koffie daarbij. Want behalve dat koffie gewoon lekker is, heeft het verschillende voordelen die je kunnen helpen om je goede voornemens dit jaar wel vol te houden.

Afvallen en meer bewegen met koffie

‘Afvallen’ staat met stip op één als goed voornemen. Vaak in combinatie met ‘gezonder leven’ en ‘meer bewegen’. Nu zullen wij je geen koffie-dieet aanraden, maar koffie kan wel helpen als je wat kilo’s kwijt wilt. Drink je bijvoorbeeld vaak frisdrank? Vervang dat dan eens door zwarte koffie. Een kopje koffie (zonder suiker en melk natuurlijk) bevat slechts 1 kilocalorie en amper suikers (0,1 gram). Dat scheelt al direct een flink stuk met een glas cola die bijna 21 gram suikers heeft en 82 kilocalorieën1. Maar koffie helpt je op meer vlakken. Zo zorgt de cafeïne er ook voor dat je meer uithoudingsvermogen en meer spierkracht hebt. En drink je een uur voor het sporten twee tot drie kopjes koffie, dan heb je ook minder kans op spierpijn. Kun je daarna weer snel opnieuw sporten! Koffie helpt je dus zeker om af te vallen én om meer te bewegen!

Stoppen met roken? Drink thee of cafeïnevrije koffie!

‘Stoppen met roken’ is ook zo’n goed voornemen dat elk jaar weer hoog scoort. Maar doordat roken zo verslavend is, is het ook ontzettend lastig om ermee te stoppen. Wil je het dit jaar wel volhouden? Ga dan eens een rondje koffie halen als jouw collega’s voor hun rookpauze naar buiten gaan. Dan vermijd jij meteen de verleiding om mee te gaan. En ben je gewend om een sigaret op te steken bij jouw eerste kopje koffie? Probeer dan dat ritueel te veranderen. Pak bijvoorbeeld de krant bij je koffie, maak een uitgebreid ontbijt of ga sporten en neem een smoothie. Zorg in ieder geval voor afleiding. En let op dat je niet elke sigaret door een kop koffie vervangt. Want juist als je net stopt met roken, kan de cafeïne veel meer effect hebben nu de nicotine het niet meer zo snel afbreekt. Een kopje thee of cafeïnevrije koffie is dus juist als je stopt met roken, een echte aanrader.

Meer ontspannen met fijne koffiemomenten

Een ander goed voornemen dat steevast op de lijstjes staat, is ‘meer ontspannen’. Tja, en hoe kan dat nu beter dan met een goede kop koffie? Maak bewust tijd voor jouw koffiemomentje. Kies eens wat vaker voor een latte macchiato of cappuccino en ga daar even lekker bij zitten. Ookal probeer je misschien iets af te vallen, soms mag je jezelf wel eens verwennen met een heerlijke cappuccino. Je hoeft niet meteen korte vakanties te boeken of hele dagen naar een spa voor meer ontspanning. Een paar minuten intens genieten van een kop koffie helpt je door de dag heen al meer te ontspannen.

Koffie-afspraken voor meer tijd met vrienden en familie

Ook ‘meer tijd voor vrienden en familie’ is een bekend goed voornemen. Maak daarom vaker koffie-afspraken met anderen. Combineer dat met een fijne boswandeling of door met elkaar te gaan sporten en daarna nog samen een kop koffie te drinken. Dat is ook meteen goed voor de andere goede voornemens, zoals ‘meer bewegen’, ‘meer ontspanning’ en ‘gezonder leven’!

Meer leren of afstuderen? Drink (veel) koffie!

Wil jij in 2024 iets nieuws leren? Of je studie (eindelijk) afronden? Dan is koffie je beste maatje dit jaar! Door de cafeïne ben je meer alert en kun je je beter concentreren. Een kop koffie (of een hele pot!) helpt je dan zeker om dit goede voornemen ook uit te voeren.

Goed doen voor een ander, dat is makkelijk met de koffie van Fortune Coffee!

‘Vaker iets goeds doen voor een ander’ is gelukkig ook een goed voornemen van velen. Wij nemen ons dat elk jaar weer voor en doen daar ook veel voor. Door bijvoorbeeld bewust te kiezen voor koffies met een keurmerk. En door allerlei initiatieven te ontwikkelen waardoor wij en onze klanten duurzame keuzes kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld ons duurzaam drinkgerei, onze verschillende producten met een FSC-keurmerk, en onze prducten met een Fairtrade keurmerk. Duurzaam en kwaliteit zijn twee kenmerken die doorstromen in alles wat we doen. Is vaker iets goeds doen ook jouw goede voornemen? Dan is dat als klant van Fortune Coffee wel heel makkelijk om vol te houden!

Koffie nodig in 2024? Ook dan staat Fortune Coffee voor je klaar!

Wat jij ook van plan bent in dit nieuwe jaar en wat je er ook van hoopt, wij wensen je alle goeds toe voor 2024. En kun je wel een steuntje in de rug gebruiken bij jouw goede voornemens? Dan kun je op ons rekenen voor de koffie. Gelukkig Nieuwjaar! 

Bron: 1) https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-calorieen-zitten-erin-

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.