• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
38-koffie-leren-drinken-zo-doe-je-dat

Koffie leren drinken? Zo doe je dat!

28-06-2021

Wij kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zijn nog genoeg mensen die geen koffie lusten. En die niets begrijpen van uitdrukkingen als dat zonder koffie de zaak stilligt. Of dat anderen pas aanspreekbaar zijn als ze een kop koffie hebben gehad. Toch kun je koffie leren drinken. En wij zouden Fortune Coffee niet zijn, als we je niet vertellen hoe je dat kunt doen!

Waarom zou je koffie drinken? 

Toegegeven, het is natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie: leren koffiedrinken. Maar het is ook vaak gewoon gezellig; met elkaar een kop koffie drinken en de dag beginnen. Of na een maaltijd nog samen natafelen met een kop koffie. Koffie verbindt mensen, dus het is de moeite waard om het te proberen! 

Tip 1: Wen aan de koffiesmaak 

Ben je nog geen koffiefan, begin dan met het wennen aan de koffiesmaak. En dat kan met van alles. IJs en koekjes bijvoorbeeld. Volgens ons een prima excuus om een extra bolletje koffie-ijs te nemen, of een café noir. Of toch nog een stukje tiramisu? Inderdaad, alle begin is moeilijk… 

Tip 2: Start klein 

En hiermee bedoelen we natuurlijk niet met de kleinste kop koffie, ofwel de espresso. Integendeel. Die proef je pas als je een doorgewinterde koffiedrinker bent. Nee, begin klein met een latte macchiato of een cappuccino. In sommige koffiehuizen wordt dat vanwege de grote hoeveelheid melk, ook wel ‘kinderkoffie’ genoemd. Laat je daardoor niet van de wijs brengen, juist die hoeveelheid melk maakt het ideaal om aan de koffie te wennen. En, een latte of cappu is nog steeds iets waar velen echt even voor gaan zitten om van te genieten. Of om dus koffie te leren drinken. 

Tip 3: Voeg wat zoets of zachts toe aan de koffie 

Koffie heeft een wat bittere nasmaak. Dat verschilt per koffietype, maar in het algemeen heeft koffie een bittertje. En dat is wennen. Ga je eenmaal voor de echte koffie maar vind je het toch nog wel pittig? Voeg dan wat suiker of melk toe, of wat vanille of cacao als je liever geen suiker wil. Door het zoete, of het beetje melk, gaat dat bittere er net vanaf. En gaandeweg kun je er steeds meer aan wennen door steeds minder zoets of zachts toe te voegen. 

Tip 4: Kies voor kwaliteit 

Met koffie is het eigenlijk net als met alle andere producten: je hebt topkwaliteit en je hebt troep. Heb je koffie van die mindere kwaliteit dan zul je er niet echt aan wennen, dat is vaak niet te drinken. Maar dat betekent ook weer niet dat je meteen voor koffiebonen van die civetkat moet gaan. Goede koffie is eerlijk en goed geprijsd; niet de goedkoopste en ook niet de duurste. Probeer gewoon maar eens en kijk daarbij ook naar de verschillen tussen koffie van koffiebonen of filtermaling en welke koffieautomaat jou bevalt. Want ook dat heeft invloed op de smaak en beleving van jouw kopje koffie! 

Tip 5: Vind jouw favoriet 

Ben je eenmaal gewend aan de smaak van koffie, dan is het zaak om jouw favoriet te vinden. Blijf je bij de cappuccino, word je fan van de gewone zwarte koffie of ga je voor het serieuze werk: de espresso? Ook hierbij geldt dat je het gewoon moet proberen. 

Toch geen koffiefan? Check dan deze lifehacks! 

Lukt het jou, ondanks al je pogingen, niet om aan de smaak van koffie te wennen? Weet dan dat je de koffieprut van al je proeverijen, de resterende koffiebonen of filtermaling nog heel goed kunt gebruiken. Als compost in de tuin bijvoorbeeld, of om wespen weg te jagen. Wat je allemaal met koffie kunt doen, vertellen we je in dit blog over de lifehacks met koffie

Koffieproeven met kofie-experts, van Fortune zelf natuurlijk! 

Echte koffie-experts, dat zijn de ondernemers van Fortune Coffee. Zij zijn getraind in alle aspecten van koffie en weten dan ook heel goed welke koffie het beste smaakt en hoe je die het beste zet. Wil je het toch nog eens proberen? Vraag dan aan jouw koffieleverancier of hij jou een paar goede koffiesoorten wil laten proeven. Er is er altijd een bij jou in de buurt.


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.