• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
66-kop-koffie-espressochoc

Kop koffie: Espressochoc

25-01-2023

Een verrassing in een koffiekopje, dat is de espressochoc. Echt iets voor de chocoholics die het soms maar lastig kiezen vinden, een kop koffie of een kop chocolademelk… Toch is de espressochoc niet heel bekend. De hoogste tijd om daar wat verandering in te brengen!

Zoet en romig

Een espressochoc is een espresso met warme chocolademelk en daarbovenop een romige melktopping. Deze koffievariant is zoeter en romiger dan andere koffievariaties. Ideaal voor de echte zoetekauwen die wel behoefte hebben aan een flinke dosis cafeïne, maar niet zo dol zijn op de bittere smaak die espresso heeft.

Niet in een koffietentje, wel in de koffiecorner

Ben je in je favoriete koffietentje, dan heb je maar weinig kans dat je daar een espressochoc op de kaart ziet staan. Maar in de koffiecorner op het werk kun je deze koffiesoort wel aantreffen. Als daar ten minste een bonen-koffieautomaat staat. De meeste bonen-koffieautomaten hebben de espressochoc namelijk wel in het keuzemenu. En dat is op het werk wel heel prettig. Want de combinatie van cafeïne en suikers geeft je een flinke energieboost waardoor je er weer even tegenaan kan!

Lijkt erop: koffiechoc of café mocca

Een variant op de espressochoc is de koffiechoc. Het zal je niet verrassen dat deze koffiesoort gemaakt is met koffie in plaats van espresso. De koffiechoc bestaat uit een kop koffie met een scheutje chocolademelk en daarboven romig melkschuim. Net zo lekker maar dan met een iets minder sterke koffiesmaak. De café mocca is ook een koffiesoort met cacao, maar dan alleen als strooisel bovenop het melkschuim. De café mocca is eigenlijk een caffè latte met wat cacao erbovenop.

Koffie + Chocolade

Vind jij een chocolaatje bij je koffie altijd al heel erg lekker? Grote kans dat je de espressochoc dan ook kunt waarderen! Koffie en chocolade vormen een heerlijke combinatie. Niet zo gek dus dat die smaken ook zijn samengevoegd tot deze zoete koffievariant!

Van versgemalen koffiebonen

De espressochoc is mogelijk bij verschillende bonen-koffieautomaten. De reden dat een espressochoc bij alleen de koffieautomaten met koffiebonen aangeboden wordt, is omdat het gemaakt wordt met espresso. En een echt goede espresso wordt toch van versgemalen koffiebonen gezet. Vandaar.

Freshbrew- of instantkoffieautomaat?

Staat er bij jullie op het werk een freshbrew- of instantkoffieautomaat? Dan heb je geen espressochoc in het keuzemenu maar mogelijk wel de koffiechoc. Dat is niet helemaal hetzelfde, maar zeker ook een heel smaakvolle koffie als je van koffie en chocolade houdt.

Ook zo’n mix van cafeïne en cacao op het werk?

De espressochoc kan naar smaak afgesteld worden door jouw koffieleverancier. Hij stelt de koffieautomaat zo in dat je wat meer of minder chocolade in de espressochoc krijgt, net wat jullie het lekkerste vinden. Ook de espresso zelf kan iets sterker of minder sterk gezet worden door de instelling van de hoeveelheid gemalen koffiebonen aan te passen. Wil je zo’n espressochoc eens proeven? Of ben je op zoek naar een koffieautomaat waar je zo’n heerlijke mix van cafeïne en cacao dagelijks op het werk kunt drinken? Vraag het dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt!
46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.