• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
24-lifehacks-met-koffie-wat-je-nog-meer-met-koffie-kunt-doen-deel-2

Lifehacks met koffie

17-12-2019

Goede koffie is heerlijk, een perfecte start van de dag, ideaal bij een goed gesprek en natuurlijk de warme drank van elke businessmeeting, vergadering en koffiepauze. Maar er kan nog veel meer met koffie, of met de koffieprut die overblijft. Wij hebben zes handige lifehacks met koffie voor je verzameld!

Met koffie meubels herstellen 

Houten meubels kunnen heel mooi zijn, maar een flinke kras maakt het toch echt minder prettig om naar te kijken. Stoor jij je aan zo’n lelijke beschadiging in een houten meubelstuk? Probeer die kras dan eens weg te werken met koffiedik. Hiervoor maak je het koffiedik eerst vochtig met lijnzaadolie of water. De mix die dan ontstaat breng je heel voorzichtig met een wattenstaafje aan op de te behandelen plek. Laat het even intrekken en wat teveel is, veeg je weg met een zachte borstel. De schadeplek zal nu een stuk minder opvallen! 

Hallo koffie, dag knoflookgeur! 

Dat koffie een geur kan neutraliseren las je ook al in het eerste blog met lifehacks. En precies die eigenschap maakt dat het ook heel handig is als je handen naar knoflook ruiken. Om van die lucht af te komen hoef je je handen alleen maar goed in te wrijven met koffieprut. Spoel ze daarna af met warm water en je handen zijn weer fris en zonder knoflookgeur. 

Blauwe bloemen 

Koffieprut in de tuin is handig om katten weg te jagen, mieren en andere insecten om te leiden en om sommige planten beter te laten groeien. Maar je kunt het ook gebruiken om de pH-waarde van de aarde te beïnvloeden. Vooral bij hortensia’s heeft dat effect. Deze planten met die grote trossen bloemen zijn van zichzelf meestal wit en verkleuren daarna roze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Wil je zeker zijn dat de bloemen van de hortensia mooi diepblauw kleuren? Meng de aarde dan met koffiedik. De grond wordt dan zuurder waardoor de bloemen blauwer worden. 

Pannen ontvetten met koffieprut 

Ook zo’n handige lifehack met koffiedik is het ontvetten van pannen. Heb je lekker gekookt maar lukt het niet om die vieze vetlaag uit de pan weg te krijgen? Doe dan wat koffieprut op een sponsje en schuur daarmee voorzichtig over de bodem van de pan. Spoel de pan even na en je zult zien dat de bodem weer helemaal mooi schoon is! 

Koffiedik in de open haard 

Iets anders in huis wat ook snel vies kan worden, is de open haard. En ook hierbij kun je prima koffiedik gebruiken om de haard weer snel schoon te krijgen. Je hoeft daarvoor alleen maar wat vochtig koffiedik over het as te strooien. Zorg wel eerst dat de haard uit is en de kooltjes helemaal zijn afgekoeld! De koffiedik laat je vervolgens een kwartiertje liggen en daarna schep je het samen met het as zo uit de haard. 

Kleding kleuren met koffie 

En als laatste lifehack; je kunt koffie ook gebruiken om kleding te verven. Dat werkt het beste bij kleding van natuurlijke materialen zoals katoen, wol of linnen. Was eerst de kleding die je wilt verven en laat het drogen. Anders kunnen vuil- of vetresten zorgen voor een ongelijkmatige verdeling van de verf. Neem vervolgens de koffiedik; hoe meer je gebruikt, hoe donkerder de kleding wordt. Doe die koffieprut in een pan of emmer met heet water. Laat dit zo’n 10 minuten intrekken en filter de koffieprut eruit. Giet vervolgens de ‘koffieverf’ in een bak waar de kleding al in zit. Die laat je dan zeker een uur staan. Wil je een donkerder tint? Dan moet je de kleding langer in de verf laten staan. Spoel vervolgens de kleding uit met koud water. Als de kleur niet donker genoeg is, kun je dit proces herhalen. Om de ‘koffiekleur’ goed te bewaren, is het slim om de stof nog zo’n 10 minuten in een bad met koud water en azijn te laten liggen. Was daarna de kleding voorzichtig. Omdat de kleuring met een natuurlijke verf is gedaan, zal die wel bij elke wasbeurt iets vervagen. 

Geniet van koffie op het werk, met Fortune Coffee! 

Voordat je deze lifehacks kunt uitvoeren, zul je eerst koffie moeten hebben. En die kan dan maar beter zo goed mogelijk smaken! Wij zorgen daarvoor, met heerlijke koffie van eerlijke oorsprong en natuurlijk via uitstekende koffieautomaten. Wil jij dat ook bij jou op het werk? Vraag het dan aan de koffieleverancier van Fortune Coffee bij jou in de buurt!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.