• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Specials: winterkoffie en winterthee, je favoriete drankje deze winter!

21-12-2023

Buiten is het koud en guur, de perfecte tijd dus om binnen te genieten van een heerlijke warme drank. En tijdens deze donkere dagen mag dat best een beetje speciaal zijn. Een echte winterkoffie of winterthee dus, dat wordt vast ook jouw favoriete drankje deze winter!

Cappuccino of warme chocolademelk

Een cappuccino of warme chocolademelk is altijd al een klein feestje in een kop. Warm, smaakvol en romig. Wat wil je nog meer? Op gewone werkdagen is dit een prima winterdrankje om lekker mee op te warmen en weer een paar uur aan de slag te kunnen. Maar ben jij deze dagen vrij? Dan mag het best een beetje specialer zijn, toch?

Romige, winterse koffie

Kies jij het liefste een kop koffie, maar mag die deze dagen best wel wat specialer zijn? Dan is een mocha latte altijd goed. Dat is een kop koffie met een scheutje chocolademelk, of andersom als je dat lekkerder vindt. Deze warme drank wordt ook wel chocokoffie genoemd, en kan natuurlijk ook met een toef slagroom geserveerd worden. Of maak deze romige winterse koffie waar we eerder een recept over deelden: een koffie met melkchocola, suiker, slagroom en wat sinaasappelrasp. Heerlijk warm en romig, een echte traktatie in de winter!

Winterse koffiespecial om op te warmen

Echt goed warm word je natuurlijk met een winterkoffie special, zoals de bekende Irish Coffee. Weet je dat die koffie, volgens zeggen, ook bedacht is om vermoeide passagiers op te warmen? In Ierland kwamen in de jaren ’40 de mensen na een lange transatlantische vlucht bijna bevroren uit bootvliegtuigen. Sommigen zouden zelfs onderkoeld aangekomen zijn. Om die mensen weer wat op te warmen, serveerden ze op dat vliegveld hete koffie met bruine suiker, een flinke scheut whiskey en wat room. Een echte winterse koffiespecial dus die je ook makkelijk zelf kunt maken.

Winterkoffie met een twist

Een andere warme winterkoffie met een echte twist, is Glühwein-koffie. Verwarm daarvoor kant-en-klare Glühwein samen met 200 ml sterke bonenkoffie zoals deze pittige Gustoso. Of maak zelf Glühwein en voeg daar een beker sterke koffie aan toe. Zorg er daarbij wel voor dat deze drank niet gaat koken. Wil je het feestelijk serveren? Zet dan een sinaasappelschijfje in het glas en voeg een kaneelstokje toe. Een andere warme winterkoffie met twist is natuurlijk de bekende Spaanse koffie; een koffie met een scheut Tia Maria en rum. Voeg daar een schepje kaneel aan toe en serveer het met een toef slagroom. Zeker weten dat deze koffie je heerlijk verwarmt!

Typisch winter: dennennaaldenthee

Absoluut speciaal is een kop dennennaaldenthee. Voor elke theefan is dit natuurlijk een heel toepasselijke kop thee om te drinken in de winter. Maar weet je dat ze aan dennennaaldenthee ook allerlei goede eigenschappen toeschrijven? Zoals dat dennennaalden goed zijn voor de afweer, zorgen voor een betere bloedsomloop en dat het versterkt bij luchtweginfecties. Het wordt ook vaak gedronken bij verkoudheid, keelpijn en hoesten. En er wordt gezegd dat het een gunstige invloed heeft op het zenuwstelsel. Ideaal dus voor iedereen die last heeft van kerst-stress. De smaak van dennennaaldenthee is fris en zacht en kan goed gecombineerd worden met een schijfje citroen. Let overigens wel op als je deze thee wilt drinken; het wordt afgeraden voor zwangeren, voor mensen met een hoge bloeddruk en niet elke dennennaald is geschikt. Het is dus geen aanrader om deze thee zelf te maken van je kerstboom.

Winterthee, net als Glühwein

Geef je de voorkeur aan een andere theesoort, dan is een winterthee altijd goed. Een echte winterthee verwarmt je van binnenuit doordat het allerlei warme kruiden bevat. Het kan een kruideninfusie zijn, dus een thee zonder theeblaadjes. Maar ook een zwarte thee waaraan kruiden zijn toegevoegd, zoals kaneel, gember, kardemom, sinaasappel of kruidnagel, is een heerlijke, verwarmende winterthee. Zoals deze Winterthee van Tea of Life, een limited edition die doet denken aan Glüwhein!

Fijne, warme dagen van Fortune Coffee!

Of je nu aan het werk bent deze laatste dagen van het jaar, of dat je lekker vrij bent, wij wensen je hele fijne en warme dagen toe. Geniet ervan met een lekkere winterse koffie of thee. En kom je juist nu koffie of thee te kort op het werk? Vraag het de Fortune koffieadviseur bij jou in de buurt, we staan voor je klaar. Nu en in 2024. Fijne dagen!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.